DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

„Nem lehetetlen” – Hamilton szerint Norris elkaphatja Verstappent

Hatalmas, de nem lehetetlen kihívás előtt áll Lando Norris Lewis Hamilton szerint, ha el akarja csípni Max Verstappent a világbajnoki küzdelemben a szezon végére.

A nyári szünetnél járva Max Verstappen 78 pontos előnnyel vezeti a pilóták világbajnoki tabelláját. A holland legfőbb kihívója Lando Norris lehet, aki már hónapok óta egyre közeledik a Red Bull versenyzőjéhez, igazán megszorongatni azonban egyelőre nem tudta őt a pontversenyben. A Mercedes többszörös világbajnoka, Lewis Hamilton most a mclarenes esélyeiről beszélt az összetettbeli harcban.

„Rég volt, hogy a bajnoki címért küzdöttem, de azt hiszem, volt olyan, hogy körülbelül negyven pont hátrányban voltam a második helyen. A hetven igazán nagy szám, amikor egy olyan autó mögött vagy, ami szinte százszázalékos mutatóval rendelkezik. Ez a szám ugyan visszaesett kissé, például amikor Max motorja megállt az egyik futamon. De ennek ellenére egy nagyon magas szinten teljesítő csapat (a Red Bull – a szerk.)” – idézi a racingnews365.com szaklap a britet.



Noha az elmúlt futamokon egyértelműen a McLaren autója volt az egyik legerősebb a mezőnyben, Norris csupán egy futamgyőzelemmel rendelkezik az idei szezonban, kiegyensúlyozott teljesítményei viszont a második helyre repítették előre a pontversenyben. Ezt látva sokan arról kezdtek beszélni, hogy akár egy nem várt küzdelemnek is tanúi lehetünk a bajnoki címért.

„Nem lehetetlen, de óriási kihívás és feladat. De egyáltalán nincs kizárva” – válaszolta Hamilton arra a kérdésre, hogy szerinte megfoghatja-e Norris Verstappent az idény végére. „Van két nagyon erős pilótájuk (a McLarennek – a szerk.), akik jelenleg képesek a többiek ellen harcolni a bajnokságban. Van egy autójuk a mezőny élén, és egy, ami rengeteg pontot képes bezsebelni. Szóval egyértelműen tudnak mivel dolgozni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: