DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

„Több ütközésre számítok Maxszal” – Norris

Több incidensre számít Lando Norris Max Verstappennel a szezon előrehaladtával, csatározásaik azonban nem befolyásolják a pályán kívüli kapcsolatukat.

Lando Norris az elmúlt hónapokban rendre a mezőny élében harcolt a futamgyőzelmekért, és egyértelműen Max Verstappen legfőbb kihívójává lépett elő a világbajnoki küzdelemben. A brit az Osztrák Nagydíj során először akadt össze a Red Bull hollandjával az első helyért harcolva, a McLaren pilótája pedig arra számít, hogy nem is az volt az utolsó eset.

„Arra számítok, hogy több emberrel, mondjuk Maxszal fogok ütközni a jövőben. Nem azért, mert ez lenne a cél, hogy balesetezzünk – ezek a szituációk és körülmények mindig megvannak. Öt vagy tíz év után az F1-ben természetes, hogy lesznek ilyen helyzeteid” – mondta Norris a racingnews365.com-nak adott interjújában.



A McLaren britje híresen jó barátságot ápol Verstappennel a pályán kívül, ezért sem volt meglepő, hogy spielbergi esetük után hamar kibékült a két rivális. Norris elmondása szerint fontos, hogy a személyes kapcsolataikat el tudják különíteni a versenyzéstől.

„Az, amit az F1-en kívül csinálok, egy teljesen másik világ. Egy másik élet. Egy másik mentalitás. Nem is ugyanúgy használom az agyamat a versenyen kívül, mint ahogy a futamok közben a sisakban. Nem számít, ha valakivel padeleztem vagy elmentem vacsorázni múlt héten. Nem változtat azon, hogy mit akarok csinálni a pályán, azaz nyerni. Talán még jobban meg akarod verni őket.”

„Nekem ez két teljesen külön dolog. Nem is lehetne messzebb a versenyzői hozzáállásomtól az, ahogyan az emberekkel bánok a pályán kívül” – magyarázta Norris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: