DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Ricciardóban ott van az extra a VCARB szerint

Képes olyan produkciókra, mint Miamiban vagy Kanadában, a feladat az, hogy többször tudják őt megfelelő helyzetbe hozni egy megfelelő autóval.

Mutatott néhány kiemelkedő teljesítményt, de az átlagtempó terén elmarad Yuki Tsunodától Daniel Ricciardo – valószínűleg ezért nem ülhet a Red Bullba, és ezért inog a VCARB-ülése is jelenleg.

Laurent Mekies, a második számú Red Bull-csapat vezére arra viszont rámutatott: bizonyos hétvégéken megmutatta korábbi klasszisát az ausztrál, a feladat az, hogy ezt jóval gyakrabban hozzák elő belőle.

„Egyértelműen csökkentette a hátrányát a szezon első futamaihoz képest, feljebb tudott kapcsolni. Azt is megmutatta, hogy amikor megfelelőek a körülmények, akkor előjön az a régi Daniel, akit mindannyian szeretnénk látni” – mondta Mekies a Racingnews365.comnak Ricciardóról.

SI202407180209_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



A Kanadai és a Miami Nagydíjak emelhetők ki igazán eddig: Kanadában az ötödik helyre kvalifikált és nyolcadikként zárt vasárnap, Miamiban pedig a sprinten lett negyedik az időmérőn és a futamon is.

„Volt még pár másik futam is, ami nagyon erősen sikerült neki. Néhány elég látványos volt, mint Miami vagy Kanada, néhány kevésbé. De az látszott, hogy képes erre. Csapatként a tőlünk telhető legjobb munkát próbáljuk elvégezni annak érdekében, hogy többször legyen ilyen komfortzónában” – magyarázta Mekies.

„Ez nem olyasmi, amit eddig gyakran tudtunk megcsinálni, de tudjuk, hogy ha sikerül egy olyan autót tenni alá, amit szeret vezetni, akkor képes úgy teljesíteni, mint Kanadában vagy Miamiban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: