DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Kiabálás, sikítás – így reagáltak a Williams-dolgozók Sainz érkezésére

Hatalmas ovációban tört ki a Williams központja, amikor főnökük bejelentette Carlos Sainz érkezésének hírét. James Vowles szerint most az a dolguk, hogy csapatként felérjenek a spanyol szintjére.

Hónapok óta tartó spekulációk után július végén vált hivatalossá, hogy Carlos Sainz a Williamsben folytatja pályafutását 2025-től. James Vowles, a brit istálló csapatfőnöke az F1 Nation podcast adásában elárulta, hogy fogadta csapata a spanyol pilóta érkezésének bejelentését.

„A legjobb módja annak, hogy ezt elmagyarázzam, az érzelmi reakció volt, amikor bejelentettem (Sainz érkezését – a szerk.). Hogy megteremtsük a körülményeket, felállítottunk egy TV-t és egy vetítővásznat, besétáltam, a Netflix is velem volt. Nagyjából 600-700 ember volt ott, mivel a műszakok miatt nem tudott mind az ezer ember jelen lenni egyszerre.”

„Volt szerencsém futamokat és világbajnoki címeket nyerni a versenyhelyszínen, de ez az érzelmi reakció volt a legnagyobb, amit a Formula-1-es karrierem során láttam. Elképesztő volt – a kiabálás, sikítás. Carlos csinált egy nagyjából másfél perces videót a csapatnak, de ők lemaradtak körülbelül az első egy percről, mert addig mindenki csak ordítva ujjongott. Ez elárulta nekem, milyen sokat jelentett ez mindenkinek a csapatból” – mondta a brit szakember.



Vowles korábban azt is elmondta, hogy karrierje legbüszkébb pillanata volt, amikor sikerült meggyőznie Sainzot arról, hogy a grove-i alakulatnál folytassa. Így a Carlos Sainz és Alexander Albon alkotta pilótapáros a csapatvezető szerint az egyik legerősebb lesz az F1 mezőnyében, ehhez pedig a beosztottjainak is alkalmazkodniuk kell majd.

„Utána körbejártam és megkérdeztem az embereket, mit jelent ez valójában nekik. A válasz az volt, amit vártam: hogy ez a szándékunkat jelzi. Ezentúl nincs kétség afelől, hogy a megfelelő szinten fektetünk be, hogy miénk az egyik – ha nem a – legerősebb pilótafelállás a mezőnyben. Nincsen semmi politika, mindketten teljesítménygépek.”

„Ez a második dolog, amit a csapatnak jelentett – nekem ez a fontosabb dolog. Carlos gyors, de ő egy teljesítménygép, ami alatt azt értem, hogy többezer részletet akar a helyére tenni, hogy a megfelelő szinten tudjon versenyezni, és ezt visszaadja a csapatnak. Azt akarja, hogy a csapat is javuljon. Szerintem nem véletlen, hogy minden egyes istálló, ahol megfordult, fejlődött az ottléte során. Már értem, miért, miután hónapokig beszéltem vele.”

„Arra a következtetésre jutott a gyár – és ez a helyes következtetés –, hogy ez azt jelenti, nekünk is magasabb szinten kell dolgoznunk. Azt jelenti, hogy ha néha egy nem megfelelő padlólemezt gyártottunk le, az nem elég jó – három padlólemezt kell megcsinálnunk a megfelelő minőségben a megfelelő időben. Mindent előre el kell készítenünk, a teljesítménynek illeszkednie kell a pilótáinkhoz. A világ tudja ezt, én is tudom, de meglepődnél, micsoda visszhangja van ennek az üzenetnek” – zárta a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: