DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

„Nincsenek gyengeségei” – Leclerc Hamiltonról

Nem tart Lewis Hamilton érkezésétől a Ferrariba Charles Leclerc – a pilóta alig várja, hogy tanulhasson a hétszeres világbajnoktól, akinek a monacói szerint csak erősségei vannak.

2025-től új kihívás elé néz Charles Leclerc a Ferrarinál, amikor is megérkezik az istállóhoz új csapattársa, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton. A BBC Sport arra a kérdésre kereste a választ a maranellóiak monacói versenyzőjénél, nem fél-e, hogy a brit érkezése visszaveti majd személyes törekvéseit a gárdánál.

„Egyáltalán nem. A Ferrari az a Ferrari, a legjobb versenyzőkre van szükségük az autóban. Szóval a Ferrari érdeke miatt teljesen érthető (Hamilton leigazolása – a szerk.), az én részemről pedig nem látok benne semmi negatívat, hiszen ez Lewis Hamilton.”

„Muszáj biztosnak lennem abban, hogy én vagyok a leggyorsabb versenyző, amikor felveszem a sisakot. Nagyon várom (hogy Hamiltonnal dolgozhassak – a szerk.), rendkívül érdekes lesz számomra” – magyarázta Leclerc.



Leclerc nem először osztozik majd a garázson világbajnok versenyzővel. Első ferraris éveiben a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel volt a monacói kollégája a csapatnál, és mind 2019-ben, mind 2020-ban a német előtt tudott végezni a bajnoki tabellán. Most Hamilton érkezésével az a célja a 26 éves pilótának, hogy tanuljon a tapasztaltabb brittől.

„Mindig is azt mondtam, hogy minden csapattárstól tanulsz, akikkel a karriered során együtt dolgozol. Amikor azt nézem, hogyan vezet – mivel mindig figyeljük egymást és a másik adatait –, nem igazán látok gyengeségeket.”

„Emiatt hihetetlen Lewis, csak erősségei vannak. Alig várom, hogy lássam, hogyan dolgozik együtt a mérnökökkel, milyenek a visszajelzései, és ilyenek. Tanulni és fejlődni akarok” – mondta a monacói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: