DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Hírösszefoglaló

Ricciardo-ultimátum, Wolff-hiányzás – hétfői F1-es hírek

Meg lehetnek számolva Ricciardo napjai, Wolff nagy lehetőségként tekint Verstappen esetleges megszerzésére, Horner Sainzról beszélt: a nap hírei.

A hétvégi Formula-1-es Ausztrál Nagydíj utózöngéi uralták hétfőn a híreket. Természetesen ezek közé tartozott Fernando Alonso utólagos büntetése, ennek kapcsán egy cikkben szedtük össze, hogy milyen vonalat lépett át a spanyol pilóta, és miért nem érezték helytállónak a védekezését az FIA illetékesei.

Sajtóhírek szerint Daniel Ricciardo máris ultimátumot kaphatott Helmut Markótól: állítólag ha azonnal nem szedi össze magát és nem javul jelentősen a Japán, valamint a Kínai Nagydíjon, akkor végleg lezárulhat az F1-es karrierje, és érkezhet a helyére Liam Lawson – részletek ide kattintva. Ricciardo dolgát egyébként az is nehezíti, hogy Suzukában az első szabadedzésen Ayumu Iwasa ülhet majd az autójába.

f1-ricciardo-visarb-1



Marko a másik Visa RB-versenyzőről is beszélt: Yuki Tsunoda melbourne-i teljesítményét ugyan dicsérte az F1-es tanácsadó, ugyanakkor hozzátette, hogy „egy fecske nem csinál nyarat”, azaz még fejlődnie kell a japánnak ahhoz, hogy felmerüljön a neve a Red Bull ülése kapcsán.

Ricciardo a fent említett módon kihagyja majd a suzukai első edzést, a Mercedes-főnök Toto Wolff viszont az egész Japán Nagydíjtól távol marad – számolt be róla a PA, amely azonban megjegyzi, hogy ennek nincs köze az Ezüst Nyilak borzalmas ausztráliai produkciójához.

Hogy mennyire volt borzalmas a Mercedes melbourne-i teljesítménye, az a hétvége F1-es statisztikáit összegyűjtő FormulaPlusz-cikkünkből is kiderül, amelyben olyan érdekességek is szerepelnek, hogy Carlos Sainz 27 év után lett az első „visszatérő” F1-es győztes.

Az F1-es Ausztrál Nagydíjról és a múlt hét legfontosabb híreiről és történéseiről a Pitwall friss adásában is beszéltünk – a műsort az alábbi videóban tudjátok megnézni:

Visszatérve még Wolffra: a saját pozíciójáról is nyilatkozott. „Résztulajdonosként biztosnak kell lennem abban, hogy pozitív és kreatív dolgot tudok hozzátenni, szóval én lennék az első, aki azt mondja, hogy ha valakinek van jobb ötlete, akkor szóljon, mert az a érdekem, hogy a lehető leghamarabb forduljanak jóra a csapat dolgai” – mondta el.

A Mercedes-vezér emellett a hétvégén ismét szót ejtett Max Verstappen esetleges megszerzéséről is: „Ez egy nagyszerű lehetőség. És néhány hónapja nem számítottam rá, hogy ez a lehetőség egyáltalán előállhat” – fogalmazott Wolff, akinek a teljes nyilatkozata itt olvasható.

S ha már pilótapiac: eközben a Red Bullt irányító Christian Horner pedig arra tett utalást, hogy akár Sainz is érdekelheti őket. „A Red Bull Racing színeiben a lehető legjobb párost akarjuk indítani, így néha a saját embereinken túlra is kell tekinteni. Ma egy nagyon gyors, munkanélküli versenyző nyert, s a piac meglehetősen képlékeny” – utalt egyértelműen a ferraris spanyolra.

GP2403_041242SB1_1986_resize

Miközben Lando Norris tempóból akár a második hely is elérhető lett volna a McLarennek Melbourne-ben jobb stratégiával, a wokingiak F1-es főnöke, Andrea Stella úgy látja: egyszerűen azért végzett előttük a monacói, mert a Ferrari gyorsabb autóval rendelkezik jelenleg – még ha nem is sokkal.

Épül az új, szebb és tágasabb paddock a Hungaroringen, amely természetesen még közel sincs kész, de a munka folyamatosan zajlik az elmúlt hónapok során – minderről itt mutattunk friss légi felvételeket.

Végezetül pedig egy kis WEC: bemutatta új hypercarját a Peugeot, amely szakított az egyedi koncepcióval és immár hátsó szárnnyal ellátott versenygéppel folytatja az Endurance-vb-n – az új autóról itt mutattunk videót és fotókat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: