DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Hírösszefoglaló

Bejelentették Mick Schumachert, Kubica a Ferrarinál: ez történt szerdán

Az F1 a szezonzáróra készül, Mick Schumacher és Robert Kubica viszont új csapatot talált magának: a szerdai hírek összefoglalója.

wec-mick-schumacher-1



A nap egyik fő híre, hogy Mick Schumachert hivatalosan is bejelentette az Alpine a 2024-es WEC Hypercar-csapatába. A hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher fia ezzel négy francia, az Alpine WEC-programjában már eddig is szereplő, Nicolas Lapierre, Matthieu Vaxiviere, Charles Milesi és Paul-Loup Chatin, valamint a szintén most leigazolt Ferdinand Habsburg mellé érkezik.

Szintén WEC-hír, hogy Robert Kubica az AF Corse csapatához igazol a világbajnokságon. Az idén az LMP2-ben bajnoki címet szerző lengyel ex-F1-esről nem derült még ki, hogy melyik kategóriában fog indulni, de a pletykák szerint az olasz csapat által üzemeltetett egyik Ferrari hypercarba ülhet be Robert Svarcmannal együtt.

További nem F1-es hír, hogy hivatalossá tették a Rali Európa-bajnokság 2024-es versenynaptárát is, amelyben Magyarország lesz a szezonnyitó. A Rally Hungary hagyományosan évzáró volt és a Nyíregyháza környéki aszfaltos pályákon rendezték, most viszont a Veszprém Rali ad otthont az eseménynek, amely klasszikus murvás pályákon zajlik.

 

Jön az Abu Dhabi Nagydíj

Az F1-ben viszont egyelőre nem nagyon történt semmi azt leszámítva, hogy a McLaren bemutatott egy új festést az előttünk álló hétvégére.

F_j7DCSWkAA9Glm

Acsapatok már megérkeztek Abu Dhabira, a szezonzáró helyszínére, de a sajtónapot csak holnap tartják, és egyelőre elég csendes, igazi idényzárós a hangulat a helyszínen. Ott van már Mészáros Sándor, a Formula.hu utazó tudósítója is, aki a megszokottak szerint folyamatosan jelentkezik majd a paddockból és annak környékéről, érdemes lesz követnei nemcsak weboldalunkat, de a YouTube-csatornánkat is, amelyre fel is iratkozhattok, hogy ne maradjatok le friss anyagainkról!

Egy dolgot emeljünk ki a szezonzáró előtt, hogy az első szabadedzés igazi újoncfesztivált hoz majd, hiszen a kötelező kvóta letudása miatt tízből kilenc csapatnál is egy fiatal versenyző vezethet majd. Hogy kik ők, azt ebben a cikkben szedtük össze!

És hogy mire érdemes még figyelni Abu Dhabiban? A lényegi kérdések eldőltek, de egy-két dolog még mindig nyitott, ezzel a szemmel kell majd néznünk az előttünk álló napok eseményeit. Hogy mik ezek, arról FormulaPlusz rovatunkban írtunk!

2024-ben újra a világbajnoki címért fog küzdeni Lewis Hamilton, ezt fogalmazta meg a brit korábbi csapattársa, Nico Rosberg. A sportágtól 2016 végén, világbajnokként visszavonuló német így összegzett: „Hiszek a Mercedes képességeiben, hiszen voltam ott, tudom, mennyire erősek, és még mindig ugyanazokról az emberekről beszélünk. Szóval egyértelműen van rá esély, hogy Hamilton jövőre újra a világbajnoki címért harcolhat.”

Ha már Hamilton, ő a sikerszériákról és a mostani sikertelenségéről beszélt, és azt mondta, hogy önkéntelenül is megváltozik az ember hozzáállása ezek hatására. „Amikor sok sikert érsz el, nem számít, hogy milyen keményen igyekszel, nehéz megtartani a hozzáállást. Christian Horner hangján is hallom, amikor Max nyer, hogy nem is tudja, hogy mit mondjon. Úgy van vele, hogy „Megint ez van, szép munka, Max. Elveszik az izgalom. Persze, én megint nyerni akarok. Úgy érzem, hogy amikor ez megtörténik, az még jobb érzés lesz, mint a korábbi, mert most mindenki szenvedett” – mondta Hamilton.

Érdekesség, hogy az egyik vezető hollywoodi portál, a Deadline számolt be róla, hogy a CBS a kezdeti fázisában jár egy „munkahelyi vígjátéknak”, amelynek egyik vezető producere lehet Günther Steiner. A fikciós sorozat a hírek szerint a sport világában játszódna, a középpontban pedig egy Steiner-szerű csapatfőnök állna. A Haas F1-es alakulatát irányító Steiner a Netflix Drive to Survive című dokumentumfilm-sorozatának legnagyobb felfedezettje és egyik legnagyobb sztárja, szókimondó stílusával hamar a rajongók egyik kedvencévé vált, most ezt kamatoztathatja az új széria megalkotásában – igaz, íróként nem venne részt a munkálatokban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: