DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Hírösszefoglaló

Kétféle Haas, változó óvások – hétfői F1-es hírek

Több körön át kell majd melegíteni a gumikat Las Vegasban, elborult az agya egy Red Bull-juniornak: egy helyen a napi legfontosabb hírek.

Ha hétfő, akkor Pitwall: hírműsorunk e heti adásában szóba került a soron következő F1-es Las Vegas-i Nagydíj, a Haas elutasított felülvizsgálati kérelme, a General Motors, Sergio Perez ülése, valamint az elmúlt hétvége autó-motorsportos eseményei – nézzétek meg a friss videót:

 

S ha már Las Vegas szóba került: a szokatlan hideg különös feladat elé állítja a pilótákat, a csapatokat és a Pirellit is a hétvégén. Egyelőre nem tudják, mire számítsanak, de egyesek szerint akár négy-öt kör is kellhet majd a gumik felmelegítéséhez – bővebben itt. Ennek kapcsán azt is megírtuk, hogy melyik volt a Formula-1 történetének leghidegebb futama.

Nem túl boldogok amúgy a helyiek Las Vegasban a hétvégi F1-es futam miatt, a korlátozások és a hónapok óta zajló munka miatt is felszólaltak már, nehezebb mozogni a városban, bonyolultabbá vált az élet, a helyenként akár dollármilliókba is kerülő jegyek pedig szintén nem erősítik azt az érzést, hogy erre akkora szükség van a városban. Erről beszélt most Greg Maffei, a Formula–1-et tulajdonló Liberty Media vezérigazgatója:

„Szeretnék elnézést kérni minden helyitől Las Vegasban, és nagyra értékeljük a türelmüket és hogy tolerálnak minket” – mondta Maffei a Fox5-nek. „1,7 milliárd dollárnyi bevételt hozunk a térségnek, szóval nemcsak azok járnak jól, akik láthatják a futamot. Reméljük, hogy ez egy szép gazdasági előny Las Vegas számára és azt is reméljük, hogy ez a legnehezebb év a rengeteg építkezéssel és tervezéssel, amelyek nélkül a következő évek már könnyebbek lesznek.”

A show egyébként valóban óriási lesz Vegasban, hiszen még házasodni is lehet majd a paddockban – itt mutatjuk.

A szintén említett felülvizsgálati kérelmek kapcsán is napvilágot láttak új információk, a hírek szerint ugyanis lerövidítenék a beadási határidejét 14 napról 96 órára, de emellett az óvás procedúráján is változtatnának – részletek ide kattintva.

haas-4



A Haas kapcsán pedig a legfrissebb hír, hogy a két versenyző eltérő specifikációjú autóval fog versenyezni Las Vegasban, ugyanis Nico Hülkenberg visszatér a korábbi verzióhoz, amelyet még az Austinban bevetett fejlesztési csomag előtt használtak – méghozzá Günther Steiner szerint a német pilóta kérésére.

Hamarosan érkezik a Brawn GP hihetetlen történetét bemutató dokumentumfilm, melynek kapcsán Jenson Button felidézte, mennyire el akart igazolni 2008 telén – akár még a Toro Rossóhoz is!

Megértette a brazíliai hibákat a Mercedes: tudják már, hol mentek félre a beállításokkal Interlagosban – állítja Toto Wolff. A csapatfőnök a hétvégi F1-es Las Vegas-i Nagydíj kihívásairól is beszélt. 

A Red Bull juniorprogramjába tartozó 15 esztendős Enzo Deligny a spanyol F4-es bajnokság utolsó, barcelonai futamán a bajnokság harmadik helyének reményében szállt versenybe, de talán kicsit túlságosan is elszánt volt, hiszen a rajtot követően elképesztően veszélyes védekezési manővert mutatott be, majd az ezért kapott büntetéseket és fekete zászlót is figyelmen kívül hagyta – részletek és videó itt.

Végezetül pedig ajánljuk a Formula Motocast friss adását is, amelyben beszéltünk Francesco Bagnaia és Jorge Martin harcáról, a rájuk leselkedő büntetésveszélyről és az ezt okozó guminyomásszabályról, a Repsol Honda üléséért zajló castingról és az elmúlt két forduló egyéb érdekességeiről is:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: