DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 9. kedd
F1

Megértette a brazíliai hibákat a Mercedes

Tudják már, hol mentek félre a beállításokkal Interlagosban – állítja Toto Wolff. A csapatfőnök a hétvégi F1-es Las Vegas-i Nagydíj kihívásairól is beszélt.

Borzalmas hétvégét produkált bő egy hete a Mercedes a Formula-1-es Sao Pauló-i Nagydíjon. Már a sprinten látszódott, hogy problémájuk van a tempóval és a gumikezeléssel, ami végül vasárnap mindössze egy nyolcadik helyet eredményezett Lewis Hamilton számára, míg George Russell végül a motorral kapcsolatos gondok miatt célba sem ért.

Interlagosban még nem tudott pontos választ adni a csapat arra, hogy mi siklott félre – Hamilton például arra utalt, hogy mégsem működik az Austinban bevetett padlólemez-módosítás –, és bár részleteket ezúttal sem árult el Toto Wolff, a csapatfőnök arról beszélt a Las Vegas-i előzetesben, hogy rájöttek, hol hibáztak:

f1-mercedes-brazil



„Brazília volt valószínűleg a legnehezebb hétvége számunkra a szezonban. Az Egyesült Államokban és Mexikóban nyújtott biztató produkciók után nem teljesítettünk a legjobban Brazíliában. Keményen dolgoztunk azon, hogy beazonosítsuk, hol mentünk rossz irányba a beállításokkal – és ez sikerült is. Megértettük a hibáinkat, és meg tudjuk már magyarázni a teljesítményvesztésünket a mezőnyhöz képest. Ez fontos, hiszen a célunk a konstruktőri második helyezést.”

 

Ilyen kihívások várnak az F1-es Las Vegas-i Nagydíjon

Wolff emellett szót ejtett arról is, hogy igyekeztek a lehető legjobban felkészülni a Vegas-i fordulóra, ami viszont igazából mindenki számára ugrás lesz majd az ismeretlenbe: „Ezzel párhuzamosan felkészültünk arra a kihívásra, hogy egy olyan helyszínen versenyezzünk, ami teljesen ismeretlen. A lehető legjobban felkészültünk, használva a meglehetősen rendelkezésre álló információkat, és számíthatunk néhány egyedi jellegzetességre.”

„A menetrend is eltolt más versenyekhez képest” – mutatott rá a Mercedes vezére. „Éjszaka fogunk versenyezni, amikor a levegő és a pálya hőmérséklete valószínűleg egy számjegyű lesz. Emellett maga a pálya nyomvonala is szokatlan azzal, hogy sok lassú kanyar lesz, de hosszú egyenesek mellett. Nagy kihívás lesz mindannyiunk számára, és várjuk, hogy megbirkózhassunk vele.”

„A média érdeklődése a tetőfokára fog hágni, és a versenyautók látni a Las Vegas Stripen az évad egyik legizgalmasabb pillanata lesz. A sportvilág szeme az F1-re fog szegeződni, és várjuk, hogy látványos show-val szolgálhassunk. Igazán különleges lesz, hogy szemtanúi lehetünk ennek” – zárta mondandóját Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: