DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Négy-öt kör is kellhet a gumiknak a Las Vegas-i időmérőn

A szokatlan hideg különös feladat elé állítja a pilótákat, a csapatokat és a Pirellit is a hétvégi Las Vegas-i Nagydíjon: egyelőre nem tudják, hogy mire számítsanak.

Szokatlanul hideg időjárási körülményekre készülhet az F1 a hétvégi Las Vegas-i Nagydíjon, a sivatagi hideg ugyanis tíz Celsius-fok alatti hőmérsékleteket eredményez majd az esti eseményeken, ami a városi aszfalton rendkívül bonyolulttá teheti majd a gumikezelést és az abroncsok munkára bírását.

Mario Isola, a Pirelli F1-es vezetője is ezt fogalmazta meg: mivel sosem jártak még itt, és ilyen hőmérsékletek mellett máshol sem nagyon versenyeztek, így a totális ismeretlenbe ugrik majd bele mindenki ezen a hétvégén.

3-sunday-losail-2023_resize



„Szerintem ez mindenki számára ugrás lesz az ismeretlenbe. Las Vegasban hideg lesz, egy városi pályáról beszélünk, szóval a csapatokkal közösen dolgozunk a helyzeten. Megkértük őket, hogy szimuláljanak le bizonyos helyzeteket, hogy megpróbáljuk megérteni, hogy a pálya mennyi energiát tesz majd a gumikba” – idézi Isola szavait a Racingnews365.com.

„Az aszfaltot gyártó cégektől vannak információink arról, hogy mennyire eszi meg a gumikat a pálya, és arról, hogy mire számíthatunk, de még így is rengeteg a kérdőjel” – tette hozzá.

Főleg az időmérő lehet kérdéses, amit helyi idő szerint éjfélkor rendeznek majd, és az egyetlen gyors kört nagyon alaposan kell majd előkészíteni a várhatóan négy-öt Celsius-fokos hidegben – ez szokatlan és furcsa helyzeteket szülhet majd.

„Szerintem három-négy előkészítő, felvezető kört is mehetünk majd a gyors kör előtt, nehéz lesz így” – mondta erről a Williams pilótája, Alexander Albon.

Ez már csak a forgalom és az időkorlát miatt is bonyolulttá, illetve kiszámíthatatlanná teheti majd a helyzetet – hiszen ha mindenki négy-öt kört akar majd futni, akkor elég nehéz lesz kerülgetni egymást…

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: