DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
Hírösszefoglaló

MotoGP-naptár és legyőzhető Verstappen – szerdai hírek

Megérkezett a MotoGP 2024-es versenynaptára, amiben helyet kapott a Balaton Park Circuit is! Perez pszichológust fogadott maga mellé, Vettel szerint pedig Verstappen is legyőzhető.

A MotoGP Japánban, a Superbike-vb Portimaóban versenyez, a WRC szezonja Chilében folytatódik, a kamionosoké pedig Jaramában zárul – itt a hétvégi program!

Közzétették a 2024-es MotoGP-menetrendet, amely rekordszámú versenyből fog állni, a Balaton Park Circuitet pedig hivatalosan is tartalékhelyszínnek jelölték.

Mentális edzőt fogadott maga mellé a nyári szünetben Sergio Perez: a Red Bull F1-es pilótája elárulta, hogy akkora nyomás helyeződött rá az idei szezon első részében, annyi negatívummal kellett megküzdenie Max Verstappen mellett, hogy az ráment az egészségére, de legalábbis a magánéletére.



A korábbi F1-es pilóta, Jan Lammers beszélt arról, hogy amit ő lát mostanában Pereztől, az alapján akár véget is érhet a pályafutása a száguldó cirkuszban. Szavait persze értelmes olyan kontextusban olvasni, hogy holland, aki a holland NOS-nek nyilatkozott a kialakult helyzetről.

Visszatér a Formula-E-be az ott korábban bajnoki címet szerző, az F1-ből pedig tíz futam után kieső Nyck de Vries. A holland pilótát a Mahindra jelentette be többéves megállapodással: ő váltja majd Lucas di Grassit, és ő lesz Edoardo Mortara csapattársa a következő szezonban.

Oscar Piastri 2026 végéig tartó szerződéshosszabbítása után Lando Norrisszal is beszélget a folytatásról a McLaren: Andrea Stella csapatfőnök szerint már elkezdték az egyeztetéseket arról, hogy a brit pilóta 2025 végéig, tehát a mostani után még két szezonra szóló kontraktusát elnyújtsák a továbbiakra.

Az elmúlt két idényben 22 fordulóból állt a Formula-1-es világbajnoki szezon, s végül idén is ez a szám alakult ki a Kínai és Emilia-romagnai Nagydíjak törlése után, 2024-ben viszont újfent megpróbálkoznak a 24 állomással. Márpedig az F1 korábbi vezére, Bernie Ecclestone szerint – akinek az idején bővült a versenynaptár 20 fordulósra – ezzel a Liberty Media túlfeszíti a húrt.

Egyetlen F1-es ülés sorsa kérdéses még 2024-re, az újonc Logan Sargeant sorsa ugyanis még nem dőlt el a jövő szezonra a Williamsnél. Az amerikai pilóta az utóbbi hetekben sokat tesz azért, hogy meggyőzze csapatát arról, hogy nem kell neki bizalmat szavazni – így látják a helyzetet a Williamsnél.

Korábbi gyengeségük miatt a kelleténél jobban aggódtak az F1-es Japán Nagydíjon Frederic Vasseur szerint, de most bebizonyosodott, hogy fejlődött a Ferrari.

A McLaren hatalmas mértékben feljavult a szezon kezdete óta, ami egy suzukai kettős dobogóban csúcsosodott ki előző hétvégén, Japánban. A riválisok rajtuk tartják a szemüket.

Megtört az idény eleji varázs Alonso és az Aston között? Mike Krack, az Aston Martin F1-es főnöke szerint szó sincs erről – de azt is elmondta, minek köszönhető a visszaesésük.

A Red Bull-lal négy világbajnoki címig jutó Sebastian Vettel szerint senki sem legyőzhetetlen, így Max Verstappen sem, aki harmadik év végi sikere felé száguld.

A Red Bull tervezőzsenije elárulta, kik azok a pilóták, akikkel nagyon szeretett volna együtt dolgozni, de az élet úgy hozta, hogy erre nem volt lehetősége.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: