DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

„Még Verstappen sem legyőzhetetlen” – Vettel

A Red Bull-lal négy világbajnoki címig jutó Sebastian Vettel szerint senki sem legyőzhetetlen, így Max Verstappen sem, aki harmadik év végi sikere felé száguld.

Sebastian Vettel – némileg váratlanul – a múlt hétvégi Japán Nagydíjon bukkant fel, ahol a méhek védelmére hívta fel a figyelmet. Ennek keretében pedig egyfelől fekete-sárgára festették a suzukai 2-es kanyar rázókövét, másfelől 11 rovarszállót is felhúzták a japán pálya első szektorának belső részén.



A négyszeres világbajnok expilótát megkérdezte a Channel 4 helyszíni stábja, hogy szerinte le tudná-e győzni Max Verstappent ugyanabban az autóban ülve. Vettel szerint ez egy összetett kérdés.

Senki sem legyőzhetetlen

„Csak úgy biztosan nem menne, mert ő nagyon jó, és mivel ez nem így működik. Természetesen bízom a képességeimben és tudom is, hogy mire vagyok vagy éppen nem vagyok képes. Úgy gondolom, hogy teljes mértékben különbözünk, ám meggyőződésem, hogy mindenkit le lehet győzni” – mondta a német, akit lehet, hogy a WEC-ben hamarosan viszontlátunk a versenypályákon, a Porsche színeiben.

„Ugyanakkor ehhez komoly elhivatottság szükséges” – folytatta Vettel. „Ismerem magam, így tudom, hogy mindig mindent teljes odaadással csinálok, szóval ha már valaminek nekifogok, azt rendesen szoktam csinálni.”

„A kérdésre válaszolva: nem volnék képes csak úgy legyőzni őt, hogy betoppanok a garázsba, ledobom a táskám, felöltözök és beülök az autóba. Ez nem így megy” – tette hozzá a négyszeres világbajnok, aki elismerte Verstappen zsinórban 10 győzelmet számláló rekordját, amivel pont Vettel 2013-as szériáját adta át a múltnak.

„Jó volt nézni ezt az elképesztő sorozatot. Egyszerűen kalapot kell emelnünk, mert mindent tökéletesen csinált mindig. Max hihetetlen, ugyanakkor ezt még neki is nagyon-nagyon-nagyon-nagyon nehéz lesz megismételnie.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: