DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Hírösszefoglaló

Virtuális verseny Imola helyett, Robin Raikkönen első győzelme – vasárnapi hírek

Alonso szerint Hamilton szerencsés is volt pályafutása során, Wolff unja a Hamilton–Ferrari pletykát, Kiss Norbert első helyekkel kezdte a szezont: ezek május 21. hírei az F1-ben és motorsportban.

A törölt imolai versenyhétvégét két jótékonysági célú szimulátorverseny pótolta: a Williams eseményén kizárták Alex Albont, a Real Racers Never Quit nevű megmérettetésen pedig Max Verstappen győzött, Lando Norris viszont nem igazán vette komolyan – itt írtunk róla bővebben.

 A kezdeti nehézségek ellenére a mai napig nagy a tisztelet Hamilton és Alonso között. A spanyol most sem mulasztott el néhány kedves szót szólni a britről – hozzátéve, Hamilton azért szerencsés is volt.

 Lewis Hamilton szerződése az idény végén jár le a Mercedesnél. Toto Wolff kicsit unja már, hogy kétévente ugyanaz a sztori megy: Hamiltont vinné a Ferrari, majd mégis a Mercedesnél marad – ezt mondta a csapatfőnök.

 



Max Verstappen 25 éves kora ellenére nem egyszer nyilatkozott már a befejezés eshetőségéről. Az F1-főnök Stefano Domenicali Miamiban beszélgetett a kétszeres világbajnokkal, és nem úgy tűnik neki, mint aki egyhamar visszavonulna. Ezt mondta az olasz.

Nem újdonság a Nyck de Vries közeljövőjét övező bizonytalanság, mutatott rá Damon Hill: Helmut Marko szigorú tanár – de stratégiája működik, amit Verstappen sikere is jelez. Az 1996-os világbajnok meglátása itt olvasható.

Az Astonnál azt hitték, hogy a szimulátor rossz, amikor meglátták az adatokat – a tartalék, Felipe Drugovich beszélt arról, mennyire meglepte a csapatot az előrejelzett javulás.

Kimi Raikkönen fia, Robin megszerezte első gokartos győzelmét. A mindössze nyolcéves fiatalember már 11 esztendős gokartosok ellen méretteti meg magát különböző versenysorozatokban, első hétvégéjén rögtön a harmadik helyen zárt idősebb társaival szemben, most pedig megszerezte a győzelmet is.

 

Kiss Norbert szombat után vasárnap is nyert egy futamot Misanóban: az időmérőn kiharcolt rajtelsőség után a normál rajtrácsos harmadik futamon szerezte meg az első helyezést.  A szezonnyitót követően a kamion Európa-bajnokság harmadik pozíciójában áll a széria négyszeres legjobbja.

Egyéb motorsport-sorozatokról is beszámoltunk ma: az F1 Academy két új futamgyőztest avatott Barcelonában, Marta Garcia pedig három dobogóval elkezdett elhúzni üldözőitől a női sorozatban. Az Indy 500 első időmérőjén három McLaren végzett az első három pozícióban Felix Rosenqvist vezetésével. A MotoGP-ben pedig az volt a nap híre, hogy Francesco Bagnaia bokájában részlegesen eltört egy csont múlt hétvégi bukása során – amire csak misanói edzésmotorozása közben derült fény.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: