DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„A Red Bullnál ez a szokásos ügymenet” – a világbajnok szerint De Vries nem egy Senna

Nem újdonság a Nyck de Vries közeljövőjét övező bizonytalanság, mutatott rá Damon Hill: Helmut Marko szigorú tanár – de stratégiája működik, amit Verstappen sikere is jelez.

Mindössze négy verseny után, Miamiban felmerült már, hogy Nyck de Vries helye veszélyben van az AlphaTaurinál – azt pedig a Red Bull-csapatok pilótaügyeiről döntő Helmut Marko is megjegyezte, a holland „sárga lapot” kapott eddigi teljesítményéért. Az 1996-os világbajnok, Damon Hill arra mutatott rá, ilyet már láttunk a Red Bullnál és fiókcsapatánál.

„Kemény egy tanár, nincs igazam?” – mondta az F1 Nation podcastben Markóra célozva. „Mindig is ilyen szigorú mestere volt a versenyzőknek. Nem tudom, honnan fakad ez, de már pilótaként is kíméletlen volt magával. Egyesek osztoznak a nézetben, hogy ez a módja, hogy a legjobbat hozzuk ki a versenyzőkből.”



„Ez működött Max Verstappennél, aki hozta az eredményeket, így jogos érv, hogy az erős túlél, a gyengét pedig ki kell selejtezni. A Red Bullnál tapasztalható jövés-menés fényében azonban náluk ez a szokásos ügymenet. Szezon közepén szokták közölni a versenyzőkkel, hogy most más jön a helyükre. Ők azonban láthatják, hogyan birkózik meg az új a helyzettel, és kipróbálhatnak jó pár versenyzőt” – értett egyet végső soron a Red Bull és AlphaTauri stratégiájával Hill.

Jó versenyző, de nem Senna kategóriája

„Tavaly Monzában senki sem várt tőle semmit, ami bizonyos szabadságot adott neki. Fantasztikus munkát végzett, épp ezért kapott második esélyt az F1-ben, vagy nevezzük első esélynek” – mondta a Sky Sports műsorában Hill, emlékeztetve arra, hogy a 2022-es Olasz Nagydíjon De Vries beugróként szerzett bravúrosan pontot, és ez segítette hozzá az AlphaTauri üléséhez.

„Azok, akik feltűnnek a sportban és mindjárt óriásit dobnak, ahogy a Max Verstappenek, Michael Schumacherek, Lewis Hamiltonok csinálták, kiemelkednek a tömegből. Talán Nyck küszködése egy normális dolog. Nem azt jelenti, hogy ne lenne nagyon jó versenyző, viszont talán nem is Ayrton Senna kategóriája” – beszélt arról, hogy nem feltétlenül a világbajnokok berobbanásához kell mérni De Vries produkcióját, egy újonc esetében elfogadható a döcögősebb szereplés.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: