DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Hírösszefoglaló

Tömegverekedés a ralin, Leclerc a Mercedes felé kacsingat – vasárnap

Rengeteg hatalmas baleset és egy érthetetlen tömegverekedés is kijutott vasárnapra a motorsport szerelmeseinek. Leclerc a Mercedes felé vette az irányt?

A Formula-E tempelhofi versenyének rajtja előtt tüntetők lepték el a pályát, akik leültek az aszfaltra, ezzel késleltetve a rajtprocedúrát. A futamot végül Nick Cassidy nyerte.

Az Alpine regionális Eb-futamám Imolában egy hurkakerékvető dobta meg az RPM pilótáját, Adam Fitzgeraldnak pedig három csigolyája is eltörött. Ugyanitt, Imolában hatalmas rajtbaleset is történt az olasz F4-es bajnokságban, ahol a pole-ból induló, de a rajtnál lefulladó Ugochokwut találták el hátulról.



Balesetből jutott mára még egy: a NASCAR Xfinity Series talladegai versenyén négyen keveredtek bele egy ütközésbe, melynek során Blaine Perking többször is megfordult a levegőben autójával.

Hatalmas tömegverekedés a Horvát Ralin: elképesztő képsorokat rögzített a Horvát Rali egyik nézője. Két férfi szólalkozott össze az úttesttől néhány méterre lévő domboldalon, majd vitájukat az úton folytatták. Ekkor több másik néző, a rendezők és egy rendőr is közbelépett, ebben a pillanatban legalább tízen álltak az úttesten. A 2021-es Finn Rali óta először nyert Elfyn Evans és navigátora, Scott Martin.

Életét vesztette David Lopez Tomico a spanyolországi San Bartolomé de Pinares ralisprint versenyen, mikor a második gyorsasági szakaszon letért a pályáról, majd felborult Fiat Abarth Grande Puntójával.

Olasz sajtóértesülések szerint Charles Leclerc folyamatosan tartja a kapcsolatot a Mercedesszel az esetleges csapatváltásról, miután Hamiltonnak ez év végéig szól a szerződése. Brutális átigazolási szezon elé nézhetünk!

A Ferrari csapatfőnöke rendkívül elégedett volt azokkal a fejlesztésekkel, melyeket Ausztráliába vitt magával a Scuderia, de nem mondta el, mik azok.

A Red Bullhoz visszatérő Daniel Ricciardo csapatfőnöke elmondta, hogy rá sem ismertek Daniel Ricciardóra, amikor megállapodtak vele 2023-ról. Azóta sokat változott a helyzet.

A Mercedes alaposan áttervezi autóját az imolai versenyhétvégére, Lewis Hamilton pedig egyből Max Verstappent és a Red Bullt vette célkeresztbe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: