DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Horner: Végre visszakaptuk a régi Ricciardót

A Red Bullhoz visszatérő Daniel Ricciardo csapatfőnöke elmondta, hogy rá sem ismertek Daniel Ricciardóra, amikor megállapodtak vele 2023-ról.

Daniel Ricciardo 2018 végén intett búcsút a Red Bull Racingnek, és átpártolt a csapat addigi motorszállítójának, a Renault-nak a gyári istállójához. Némiképp meglepetésként közölte ezt követően az ausztrál versenyző, hogy 2021-től már a McLaren pilótája lesz. A számításai azonban nem jöttek be, a McLarennél tapasztalt közeg egyszerűen nem az ő világa volt, s két végigszenvedett év után 2023-ra ülés nélkül maradt a nyolcszoros futamgyőztes.

Ekkor jött a képbe a Red Bull, akik fejlesztési és tartalékpilótának alkalmazzák idén az ausztrált, akiről Christian Horner csapatfőnök beszélt egy keveset a Speedcafe oldalának.



„Amikor először tért be hozzánk, Abu Dhabi után… Tudod, az volt a legfőbb gond, hogy ha egy olyan autót vezetsz, aminek megvannak a határai, akkor ehhez előbb vagy utóbb magad is alkalmazkodni fogsz, és meg fogod próbálni abból kihozni a lehető legtöbbet.”

„Láttuk rajta, hogy mikor visszatért hozzánk, felvett néhány erre utaló rossz szokást, mi pedig rá sem ismertünk, mert az a Daniel, aki két éve itt hagyott bennünket, nem ilyen volt. Viszont volt egy kis ideje feltöltődni karácsonykor és az azt követő időszakban, hogy átgondolja a dolgokat, és újult erővel tért vissza a munkába.”

„Én úgy látom, hogy tetszik neki az autónk kezelhetősége és gyorsasága a virtuális világban, emiatt pedig szeretné minél előbb élőben is megtapasztalni, hogy milyen is az autó a valóságban. Az már bizonyos, hogy ez a Daniel jobban hasonlít a régire, mint az, aki visszatért hozzánk.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: