DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 6. péntek
F1

Vasseur: Nem fogom elmondani, mit csináltunk az autóval

A Ferrari csapatfőnöke rendkívül elégedett volt azokkal a fejlesztésekkel, melyeket Ausztráliába vitt magával a Scuderia, de nem mondta el, mik azok.

Pocsék idénykezdeten van túl a Ferrari, akik az eddigi három versenyen mindössze 26 pontot gyűjtöttek, ráadásul Charles Leclerc-nek már el is intéztek egy technikai meghibásodást és egy rajtbüntetést. A monacói az említett 26-ból csupán hatot vállalt eddig magára, a maradék húszat a halovány teljesítményt nyújtó Carlos Sainz szerezte, ráadásul a spanyol büntetése miatt Melbourne-ben betlizett a csapat.

Frederic Vasseur elmondta a Motorsportnak, hogy mi volt az oka az ausztráliai szenvedésüknek, és hogy mire számít Bakuban.

„Hiba volna a Mercedesre, az Aston Martinra vagy a Red Bullra koncentrálnunk. A saját lehetőségeinkből kell kihoznunk a legtöbbet és csak magunkra szabad fókuszálnunk, de tetszett az előrelépés, amit a másodikról a harmadik versenyre tapasztaltam. Ha még képesek leszünk pár ilyen fejlesztési csomagot előrántani a kalapból, akkor…”



„Úgy gondolom, hogy Melbourne-ben már nem az autó teljesítményével volt a gond, hanem velünk, mert nem tudtuk kihozni belőle a maximumot. Most ezen kell javítanunk” – tette hozzá Vasseur.

„Baku nagyon fontos lesz, hiszen két időmérőnk és két versenyünk lesz, tehát rengeteg pont forog kockán. A pálya vonalvezetése teljesen eltér az eddigiektől, és a szél is hirtelen vált irányt a szűk utcák közt. A legfontosabb, amint már mondtam, hogy csak magunkkal szabad foglalkoznunk, nem másokkal.”

A Scuderia idén kinevezett vezetője nem volt hajlandó elárulni, milyen fejlesztési csomaggal érkeztek Melbourne-be, de elégedett volt az ott tapasztaltakkal: „Soha nem fogom elárulni, hogy mit csináltunk az autóval és az milyen hatást váltott ki rajta. Az biztos, hogy szertnénk, ha az autó kiszámíthatóbb lenne, és szerintem sikerrel jártunk. Szeretném, ha Baku ezt megerősítené, mert az egy teljesen más karakterisztikájú pálya, így ha ott is ugyanazt fogjuk látni, akkor egy jó verseny elé nézhetünk.”

Annyi bizonyos, hogy a Ferrarinak szüksége van a javulásra, mert olasz értesülések szerint Charles Leclerc már a Mercedes ajtaján kopogtat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: