DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 3. vasárnap
F1

Sajtó: Leclerc a Mercedesnél kopogtat, mi lesz Hamiltonnal?

Lewis Hamilton döntése boríthatja fel az első dominót a 2023-as silly seasonben. Ha a brit távozik a Mercedestől vagy visszavonul, akkor izgalmas átigazolási időszak elé nézünk.

Idén pont tíz éve már annak, hogy Lewis Hamilton élete legjobb döntéseként a Mercedeshez igazolt a McLarentől, ám a közösen megnyert hat egyéni világbajnoki cím után ez már zsinórban a második szezon, amikor esélytelen a végső sikerre a brackley-i csapat.

Amennyiben a hétszeres világbajnok – akinek a szerződése az idény végén lejár – úgy döntene, hogy visszavonul vagy esetleg más csapatnál próbál szerencsét, megüresedne egy igencsak kelendő hely a Formula-1-ben. Na de miért is döntene így Lewis Hamilton, hiszen a neve egybeforrt a Mercedesszel, ráadásul minden idők legsikeresebb párosát alkották éveken keresztül? Nos, a ferraris témákban általában jól értesült olasz újságíró, Leo Turrini szerint a válasz erre Charles Leclerc lehet.

Leclerc kopogtat a MercedesnélUgyan a monacói pilótát a 2024-es szezon végéig szerződés köti a maranellóiakhoz, a Ferrari nem képes jó autót adni Leclerc-nek, az ötszörös futamgyőztes pedig elkezdett nézelődni a piacon. Nemrég mi magunk is körbejártuk a témát, hogy mégis hová menekülhetne Leclerc az olaszoktól, akik eddig csak csalódást és fájdalmat okoztak a kiváló versenyzőnek.

Visszakanyarodva az eredeti témához, Leo Turrini legutóbb arról írt a Quotidiano Nazionaléban, hogy „Leclerc és a Mercedes folyamatosan beszélnek egymással, ez nyílt titok. Mindenki tudja ezt a leghátsó maranellói garázstól egészen az Indiai-óceánig. Carletto már sokszor megvillantotta színtiszta tehetségét, viszont nála senki sem tudja jobban, hogy az idő egyre csak telik.”

Hamilton és a Ferrari – már megint?

A Mercedes számára valóban csábító lehet, hogy egy Leclerc szintű pilóta kopogtat az ajtajukon, így bizonyosan átgondolnák azt az eshetőséget, hogy megszerezzék a monacói versenyzőt, aki jóval fiatalabb, mint a karrierje csúcsán már túllévő Lewis Hamilton. Na de mik lennének a brit lehetőségei ez esetben?

Két lehetséges opció létezik: az egyik nyilvánvaló, visszavonul. A másik már kicsit nehezebben elképzelhető és már sokszor lerágott csont a téma, de nem kizárt, hogy ebben az esetben Hamilton helyet cserélne Leclerc-rel, és a Ferrariban folytatná illusztris pályafutását.

„Tudom, hogy Hamilton sosem állt közel a piros csapathoz” – írja Turrini. „Luca di Montezemolo fejében megfordult a gondolat, mikor Fernando csalódást okozott, de addigra Hamilton már a Mercedes pilótája volt. Sohasem tettek neki ajánlatot. Soha!”

Az olasz újságíró azt is hozzáfűzte, hogy a jelenlegi elnök, John Elkann is gondolkodott már Lewis Hamilton megszerzésén, ám 2019-ben lehetetlen volt kimozdítani őt a sikert sikerre halmozó Mercedestől. Mindenesetre az száz százalékig biztos, hogy a Mercedes és Hamilton döntése komoly mérföldkő lesz az idei átigazolási piacon, mert hatalmas dominók dőlhetnek fel, ha nem hosszabbítanak...

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: