DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Hírösszefoglaló

Megújuló Ferrari, erősítő McLaren: ez történt kedden az F1-ben

A Ferrari, a McLaren és az FIA került a mai F1-es hírek középpontjába: összeszedtünk minden fontosat a keddi nappal kapcsolatban.

A nap nem bővelkedett hírekben, de azért történt néhány érdekesség ma is. Az egyik fontos dolog, hogy az olasz sajtó tudni véli, hogy Imolában érkezhet az új Ferrari. A maranellóiak teljesen átszabhatják az autójokat külsőleg is, a lényeg a hátsó futómű lesz, de a látványos oldaldobozoktól is búcsút vehet a csapat. Részletek ide kattintva!

Szintén sajtóértesülések szerint már Bahrein óta nem tartatja be a tavaly bevezetett pattogási határértéket az FIA az F1-ben – de ha romlik a helyzet, visszatérhetnek hozzá. A függőleges oszcilláció mérésére vonatkozó szabályt tavaly, a Belga Nagydíjon vezette be a szövetség, most viszont már nem tartatja azt be. Hivatalos bejelentés erről nem érkezett, a csapatokat ugyanakkor állítólag értesítette az FIA.

f1-leclerc-ferrari-bahrein



Az Aston Martin kulcsemberével erősíthetett a McLaren: úgy tudni, hogy 15 újabb szakembert igazoltak le, többek között a Ferraritól, a Red Bulltól és az Aston Martintól, akiknek egy része már csatlakozott is hozzájuk vagy épp a kényszerszabadságuk után tehetik majd ezt meg.

„Akár jó, akár rossz ez, nagyon élvezem, hogy a csapatfőnöke lehetek ennek az alakulatnak. Úgy gondolom, hozzá tudok járulni az istálló működéséhez” – mondta arról Toto Wolff, hogy felhagyna-e a Mercedes csapatfőnöki teendőivel. „De ha egy nap arra jutok, hogy ez már nincs így vagy a hozzám közel álló emberek ezt mondják, akkor megfontolom, hogy átadjam másnak a stafétát. Nem szégyellném, ha a pálya széléről, a tv-képernyő elől kritizálnék és mondanám, hogy ezt jobban tudom. De addig is szerintem még mindig élvezem ezt csinálni. És nyilván az egy szép kihívás, hogy oly sok sikeres év után megpróbáljuk újra irányba állítani a hajót.”

„Lewis mindig elbújik egy kicsit az autó mögött. Mindig a holtterében kell keresgélnem őt, hogy hová tűnt éppen?” – mesélte Bernd Maylander, a biztonsági autó sofőrje Lewis Hamiltonról.

Eladó egy F1-es motorhome: az Ebay apróhirdetési oldalon eladóvá vált az egykori Force India rózsaszínben pompázó létesítménye. Részletek itt!

Az Ausztrál Nagydíj hétvégéje lehet az idei első a Formula-1 2023-as szezonjában, ahol a csapadék is gondot okozhat, ám az előrejelzések szerint ez csak pénteken és szombaton kavarhatja meg a dolgokat. Részletek ide kattintva!

Alan Jones úgy véli, tavaly utoljára láthattuk F1-es versenyen Daniel Ricciardót. Az 1980-as vb-győztes szerint nem jut majd hely neki a rajtrácson, Oscar Piastri viszont a csúcsra juthat. Szavai itt olvashatók!

A hírekben gyérebb napon két elemzést is készítettünk olvasóinknak. Egyrészt Balogh Tamás kollégánk értekezett arról, hogy hogyan lehetne megreformálni az F1-es szabadedzéseket: a véleménycikk itt olvasható, amely elsősorban Stefano Domenicali szavaira reagált. Másrészt Gobodics Tamás az aktuális F1-es erősorrendet foglalta össze két futam után: jelenleg négy csoportra osztható a mezőny, az egyikben csak a Red Bull, egy másikban pedig csak az Alpine található.

Zárásként pedig egy kis MotoGP: oontosítottak a felügyelők: mégsem ússza meg a büntetést Marc Marquez, aki a hétvégén csúnya balesetet és sérülést okozott magának, illetve egyik riválisának is Portimaóban. Miguel Oliveira csapata közleményben kérte gyors és határozott lépésekre a MotoGP felügyelőit az incidens után. A közeg egyöntetűen erre az álláspontra helyezkedik, bár az RNF nem részletezte, hogy pontosan milyen büntetést szeretne látni. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: