DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff elmondta, mikor adhatja át a stafétát

A Mercedes F1-es csapatvezetője úgy érzi: még hozzá tud járni az alakulat sikereihez, azt pedig szép kihívásnak tartja, hogy újra irányba állítsa a hajójukat.

2014 és 2021 között sikert sikerre halmozott Toto Wolff vezetésével a Mercedes a Formula-1-ben: a nyolc esztendő során csupán egy alkalommal, az utolsó évben nem hódították el mindkét világbajnoki titulust, köszönhetően a rendkívül kiélezett végjátéknak Max Verstappen és a Red Bull ellen (a konstruktőri diadal akkor is meglett).

Tavaly azonban jórészt csak küszködött az alakulat, s bár az idény második fele már biztatóbban alakult, egyelőre az idei évadkezdet hasonlóan szenvedősnek tűnik, sőt Lewis Hamilton szerint az Aston Martin előretörésével valójában inkább hátrafelé lépett a Mercedes az erősorrendben.

f1-wolff-mercedes-2023



Wolff a nehezebb időszak ellenére ugyanakkor egyértelművé tette: esze ágában sincs még távozni a csapat éléről, sőt élvezi a kihívást: „Akár jó, akár rossz ez, nagyon élvezem, hogy a csapatfőnöke lehetek ennek az alakulatnak. Úgy gondolom, hozzá tudok járulni az istálló működéséhez” – idézi szavait a Motorsport.om.

„De ha egy nap arra jutok, hogy ez már nincs így vagy a hozzám közel álló emberek ezt mondják, akkor megfontolom, hogy átadjam másnak a stafétát. Nem szégyellném, ha a pálya széléről, a tv-képernyő elől kritizálnék és mondanám, hogy ezt jobban tudom. De addig is szerintem még mindig élvezem ezt csinálni. És nyilván az egy szép kihívás, hogy oly sok sikeres év után megpróbáljuk újra irányba állítani a hajót.”

 

A Mercedes többi részvényese is támogatja

Wolff helyzete olyan szempontból egyedi az F1-es csapatvezetők között, hogy ő részvényes is a Mercedesnél. A csapatfőnök azt is elárulta, hogy a Mercedes és az INEOS többi részvényese felől is élvezi a támogatást:

„Mindnyájan mentünk keresztül hullámhegyeken és hullámvölgyeken, s egy centiméternyi kétség sincs. Óriási támogatást kapunk tőlük ahhoz, hogy visszajussunk a csúcsra. Nem kívánhatnék sem Jimtől, sem Olától [Ratcliffe és Kallenius] és minden más érintettől ennél nagyobb támogatást.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: