DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
Hírösszefoglaló

De Vries nem bűnös, ismét Verstappen–Hamilton csata várható? - vasárnap

De Vries nem tartozik korábbi szponzorának, Verstappen Hamiltonnal csatázna a vb-címért és a MotoGP is életre kelt. Egy helyen a vasárnapi hírek.

F1: Újra bajnokesélyes lehet a nagy ellenfél Lewis Hamilton, mondja a címvédő – de Max Verstappen három másik nevet is említett, mint potenciális kihívót a vb-harcban. A kétszeres világbajnok továbbá úgy érzi, hogy miután ő a jelenkor legsikeresebb pilótája, nem teheti meg, hogy nem szerepel a Netflix sorozatában.

Az érvényben lévő esélykiegyenlítő rendszer értelmében a Red Bull konstruktőri bajnokként mindenképpen a legkisebb szélcsatornaidőt kapta volna a mezőny tagjai közül, de a költségsapka túllépése miatt kapott büntetés értelmében tovább csökken a fejlesztésre felhasználható időkeret. Christian Horner csapatfőnök a Daily Mailnek nyilatkozva elmondta, egyelőre nem tudják pontosan, mekkora hátrányt jelent ez nekik, de azt biztosnak tartja, hogy szorosabb lesz a küzdelem, mint a tavalyi év utolsó szakaszában.

A Ferrari ajánlatát nem lehet visszautasítani – ezt üzente a német gyártó Frederic Vasseurnek, aki eleinte mindenki elől titkolta, hogy ajánlatot kapott John Elkanntól. Még az Audi elől is. A Paul Ricard versenypálya új elnöke, Jean Alesi a francia kormányt vádolja amiatt, hogy nem újították meg a helyi verseny tavaly lejáró szerződését.

 
 



Korábban szárnyra kapott a hír, miszerint egy komolyabb összeget kér számon egykori szponzora az F1-ben első teljes szezonjára készülő Nyck de Vriesen. Az amszterdami bíróság a holland újonc számára kedvező ítéletet hozott: De Vries minden kötelezettségének eleget tett korábbi szponzorával szemben.

MotoGP: Bár még a hivatalos tesztig várnunk kell néhány napot (azt február 10-től 12-ig rendezik), a gyártók tesztversenyzői és az újoncok részvételével vasárnap megkezdődött a shakedown Sepangban. 

NASCAR: A Busch Light Clash gyakorlásán, a Coliseumban Ty Gibbs #54-es számú autója lángra kapott. A versenyző szerencsésen kiszállt az égő Toyotából, ám az autó belsejében komolyabb kár keletkezett. A NASCAR-t tavaly rengeteg kritika érte a veszélyes karosszéria miatt, de a kipufogók gumis bevonatát is lecserélték a 2023-as szezonra, hogy ne fordulhassanak elő az ehhez hasonló tűzesetek. A legutóbbi információk szerint üzemanyagszivárgás okozta a balesetet.

Terepmotor: A világbajnoki címvédő Billy Bolt nyerte a legmagasabb, vagyis a Prestige kategória mindhárom döntőjét szombaton, a Papp László Budapest Sportarénában rendezett SuperEnduro GP terepmotoros vb-futamon. A világbajnoki sorozat budapesti versenyének betétfutamaként megrendezett Európa-kupa küzdelmeiben négy magyar motoros volt érdekelt, a két döntő futam közül a másodikat Szőke Márk nyerte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: