DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Így reagált az Audi Vasseur távozására

A Ferrari ajánlatát nem lehet visszautasítani – ezt üzente a német gyártó Frederic Vasseurnek, aki eleinte mindenki elől titkolta, hogy ajánlatot kapott John Elkanntól.

Frederic Vasseur utolsó nagy dobása a Sauber csapatánál az Audival való egyezség tető alá hozása volt: a svájci istálló 2026-tól a német márka gyári csapatává válik – már Andreas Seidl felügyelete alatt, aki vezérigazgatóként érkezett a Sauberhez, elfoglalva a Ferrarihoz igazoló Vasseur helyét.

„A Sauber csapata közel marad hozzám továbbra is” – idézi az F1i.com a volt csapatáról nyilatkozó Vasseurt. „Nagyon jó kapcsolatban vagyok mindenkivel a csapaton belül, a legjobbakat kívánom nekik a jövőre nézve.”

„Kihívás vár rám, de amúgy sem gondolom, hogy az F1-ben könnyű élete lehet valakinek. Miután telefonhívást kaptam a Ferraritól, a világon senkivel sem beszéltem róla. Ezt magamban kellett megemésztenem, rám és John Elkannra tartozott, az Audival sem osztottam meg egészen a bejelentésig. Beszéltem valakivel az Audinál, és azt üzenték nekem, a Ferrari ajánlatát nem lehet visszautasítani” – árulta el, hogy a német gyártónál megértették döntését.

 

Miben tér el a Ferrari és a Sauber?



„Nyilván minden egy kicsit nagyobb, egy kicsit frissebb, fejlettebb, de végül ugyanolyan a közeg, ugyanazt az atmoszférát érezni, mert ez is egy versenycsapat” – beszélt korábban a két csapat közti különbségről Vasseur.

„Nem teljesen eltérő a közeg itt Enstone-hoz vagy a Sauberhez képest. A motiváció ugyanaz, a munkaköri leírásom szintén ugyanaz, támogatnom kell az embereket, hogy a lehető legjobb feltételek mellett végezhessék a munkájukat. Persze ha például a szimulátorról akarunk beszélni, akkor a Ferrarié sokkal jobb állapotban van, mint mondjuk a Sauberé volt. Ahogy minden egyes területen egy kicsit fejlettebb a Ferrari. De ettől még nehéz azt mondani, hogy az időkülönbség innen és innen jön” – folytatta a Formula-1-ben 2016 óta aktív francia vezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: