DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen: Nincs problémám Hamiltonnal, ő az egyik legjobb

Újra bajnokesélyes lehet a nagy ellenfél, mondja a címvédő – de Max Verstappen három másik nevet is említett, mint potenciális kihívót a vb-harcban.

Max Verstappen és Lewis Hamilton küzdelme – elsősorban a 2021-es összecsapások miatt – kiérdemelte helyét a Formula-1 nagy rivalizálásai között. Bár a pályán számos alkalommal feszült volt a helyzet, a hétszeres világbajnok egy holland lapnak adott interjúban igyekezett leszögezni, nincs ellenséges viszony kettőjük közt.

„Az emberek szeretnek arról beszélni, hogy bajunk van egymással. Ezek mesék. Tisztelem őt” – fogalmazott Hamilton, azzal folytatva, két éve Verstappen csak azt tette, amit az első világbajnoki címéért vívott harcban tennie kellett. A Mercedes sztárja azért hozzátette: talán Verstappennek van vele baja, de a nevében nem beszélhet, ezért azt feltételezi, hogy nincs. A címvédőt a Red Bull pénteki csapatbemutatóján kérdezték meg ugyanerről.

„Nincsen problémám senkivel” – szögezte le Verstappen röviden a New York-i sajtótájékoztatón. „Volt a vacsora Abu Dhabiban, akkor mindenkivel együtt nevettük, jól éreztük magunkat, tehát rendben van minden.”



A Sky Sportsnak adott interjúban Verstappent külön kérdezték Hamiltonról – a holland elismerő szavakat mondott riválisáról: „A sport egyik legnagyobb versenyzője, ezért biztos, hogy ha megfelelő autót kap, újra a bajnoki címért harcolhat” – mondta. Hozzátette ugyanakkor, három másik ellenféllel ugyanígy számol.

„Ez igaz George-ra, Charles-ra és Landóra is. Ha olyan autót adnak nekik, amely képes a bajnokság megnyerésére, akkor ők is képesek rá. De ezzel együtt egy nyomás is jár, ha rendelkezésre áll a megfelelő autó, akkor a nagy hibák nem megengedhetők. Ez egy különleges nyomás, de biztos vagyok benne, hogy ha ezek a srácok egyszer lendületbe jönnek, akkor minden lehetséges, megvan a kellő tehetségük” – fogalmazott Verstappen.

A Mercedest várja fő ellenfélnek

Bár a holland említette a ferraris Leclerc-t és a mclarenes Norrist, a legnagyobb fenyegetésnek mégis a Mercedest tartja: a korábbi évekből jól tudja, mire képesek Brackley-ben.

„Nem vagyok a csapatuk tagja, így az én szemszögemből nehéz megmondani, hogy mennyire értették meg azokat a problémákat, amelyekkel tavaly bajlódtak. Idén kiderül, viszont szerintem ők lesznek a legfőbb ellenfeleink. Szerintem a Ferrari is erős lesz, de azt képtelenség megmondani, hogy mennyire” – latolgatta az esélyeket a sajtótájékoztatón a kétszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: