DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Mi bajom lenne Verstappennel?

Csak mese, hogy rosszban lenne a fiatalabb világbajnokkal, aki csak azt tette 2021-ben, amit tennie kellett. Lewis Hamilton abban már nem biztos, hogy fordítva is ez a helyzet.

A 2021-es szezon eseményei, végül pedig az évadzáró rányomták bélyegüket Lewis Hamilton és Max Verstappen kapcsolatára: a két világbajnok a közvélemény szerint nincs jó kapcsolatban, amelyet alátámasztanak időnkénti cinikus megnyilvánulásaik, Verstappen nemrég például arról nyilatkozott, valamiért másokkal sosem ütközik csata közben, Hamiltonnal azonban rendszeresen összeérnek, mint legutóbb Brazíliában.

Az előzmények fényében meglepő, de a hétszeres bajnok állítja, valójában semmi problémája a Red Bull-pilótával: „Az emberek szeretnek arról beszélni, hogy bajunk van egymással. Ezek mesék. Tisztelem őt” – mondta Hamilton az interjúban, melyet a holland Formule 1 Magazine-nak adott.



„Mindent megtett 2021-ben, amit tennie kellett, szóval mi bajom lenne vele? Jól teljesített és hozta az eredményeket az összes hétvégén, ezt nem lehet elvenni tőle” – beszélt arról, hogy Verstappent a sikeréhség hajtotta, ezért pedig nem haragudhat rá. Ugyanakkor hozzátette:

„Ő sokkal fiatalabb, szóval lehet, hogy neki van velem baja. De ebben nem lehetetek biztos, ezért inkább azt feltételezem, hogy nincs. A nevében nem beszélhetek” – zárta diplomatikusan az interjút Hamilton.

Verstappen is tiszteli Hamiltont

A fent említett megszólalásban, ahol Max Verstappen az egymással való ütközésekről beszélt, a holland azért kiemelte, a tisztelet az ő részéről is megvan 13 évvel idősebb vetélytársa irányába.

„Mert Angliában ezt könnyen kritikaként értelmezhetik, és aztán elővesznek emiatt. Mindig nagyon tiszteltem Lewist azért, amit elért a sportban, de pont ezért nem értem, miért nem tudunk úgy versenyezni vele, mint a többiekkel. Természetesen mindenkinek más a hozzáállása. Tudom, hogy Charles például kicsit más, mint George, Carlos vagy Checo vagy bárki más. Óvatosnak kell lennem, mert sokszor kritikaként értik ezt, s aztán elkezdenek utálni emiatt, pedig nem ez a szándékom” – fogalmazott Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: