DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Gyorsasági (Gy)

3 futam, 3 dobogó: Jól sikerült a hétvége Keszthelyi Viviennek

A magyar autósport egyik legnagyobb tehetségének tartott, 14 éves Keszthelyi Vivien az elmúlt hétvégén a Hungaroringen versenyzett a Suzuki Swift Cup Europe sorozat idei szezonjának utolsó előtti fordulóján.

Az Oxxo Motorsport fiatal versenyzője egy héttel korábban is a mogyoródi Forma-1-es pályán rótta a köröket, akkor az első futamon győzött, a másik kettőn azonban műszaki hiba hátráltatta, így csak egy hatodik ésegy hetedik hellyel lett „gazdagabb”.

keszthelyi-vivien-2017-08



A csapat hamar orvosolta a műszaki gondokat és egy tökéletesenfelkészített autót biztosítottViviennek, a tinédzser pilóta pedig nem okozott csalódást.

Már a versenyhétvége pénteki napja is jól indult a számára, a szabadedzéseken nagyon gyors köröket tudott autózni, az pedig különösen bíztató volt mind a versenyző, mind a csapat számára, hogy Vivien egymásután, konstans módon hozta minden körben a jó tempót.

A szombati időmérő edzésen nem változott a helyzet, Vivienváltozatlanul gyors volt, felvette a versenyt a legjobbakkal, s végül a második helyen zárta a kvalifikációt, így a hétvége első futamának –amelyet szintén szombaton rendeztek meg –a második rajtkockából tudott nekivágni.

A verseny izgalmasra sikeredett, biztonsági autós szakasz is volt benne, Vivien azonban végig koncentrált maradt, így megőrizte a második helyet és felállhatott a dobogóra.

Vasárnap két újabb futamot rendeztek a Suzuki Swift Cup Europe mezőnyének, az Oxxo Motorsport fiatal versenyzője pedig átmentette jó formáját szombatról, s ismét az élcsoportban küzdött a helyekért.

Az első verseny –amely a hétvége második viadala volt –nagy csatát, hatalmas küzdelmet hozott, a versenybíróságnak utólag büntetéseket is ki kellett szabnia néhány szabálytalan manőver miatt, de ami a csapat szempontjából a legfontosabb volt, hogy Vivien ismét a dobogóra állt, ugyanis második lett.

A víkendet záró futam egy hajszálnyival rosszabbul alakult, mint az első kettő, de Vivien itt sem maradt le a legjobbaktól, harmadikként végzett, így felállt a dobogó alsó fokára, ez pedig azt jelentette, hogy a hétvége három versenyéből mindhármat a pódiumon zárta.

„Nem pontosan erre számítottam előzetesen, de természetesen nem lehetek elégedetlen, hiszen minden versenyt dobogós helyen fejeztem be. Volt egy versenyzői eligazítás, amin elhangzott, hogy szigorúan fogják büntetni a szabálytalan versenyzést, így az első két futamon igyekeztem erre odafigyelni, de úgy érzem, a többiek nem törődtek azzal, hogy esetleg büntetést kaphatnak. A harmadik futamon meg is lett ennek az eredménye, ott szinte az egész mezőny kapott büntetést. Az utolsó versenyen egyébként nagyjából a féltávtólmár nem tudtam használni a negyedik sebességi fokozatot a váltó hibája miatt, így csak arra volt lehetőségem, hogy a harmadik helyet megtartsam, előrébb már nem tudtam jönni, de az előttem lévőkkel így is tudtam tartani a tempót” –foglalta össze a hétvége történéseit Keszthelyi Vivien, aki az összetettpontversenyben a harmadik helyen áll.

A Suzuki Swift Cup Europe 2015-ös idénye szeptember utolsó hétvégéjén, az ausztriai Red Bull Ringen zárul.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: