DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
GP2/3

Webber protezsáltja nyert Bahreinben

Új-zélandi győzelem született a GP2 szombati sprintversenyen: Mitch Evans nagyjából féltávnál hagyta le az addig vezető Alex Lynnt. A GP3-ban elképesztő finálé várható a jövő hétvégén Abu Dhabiban.

Az általában a Formula-1 betétprogramjaként megrendezett GP2 és GP3 ezúttal a hosszútávú-világbajnokságot kísérte el Bahreinbe, szombaton pedig már a második versenyeket rendezték mindkét bajnokságban. Az F1 elsőszámú nevelőszériájában a fordított rajtrácsos szabály értelmében Alex Lynn indulhatott a pole-ból, és féltávig meg is őrizte a vezetést a második helyig előretörő Stoffel Vandoorne előtt. Az Oliver Rowland balesete miatt pályára küldött biztonsági autó aztán lenullázta a Williams tesztpilótájának előnyét, aki azonban ismét el tudott lógni a már bajnok belgától.

Evans_Bahrein_GP2



Nem sokkal később azonban érkezett Mitch Evans, s az új-zélandi azonnal támadásba is lendült. Lynn egy ideig sikeresen védekezett, a 4-es kanyarban azonban kicselezte ellenfele, aki így az élre állt, a britet ráadásul hamarosan Vandoorne is levadászta.

Evans győzelmét ezt követően már nem veszélyeztette senki: a ma a WEC világbajnoki címéért hajtó Mark Webber pártfogoltja állhatott a dobogó tetejére a leintést követően. Vandoorne és Lynn lett a második és harmadik, míg a negyedik pozíciót az összetettben a harmadik helyre előrelépő Szergej Szirotkin zsebelte be, miután az utolsó körben, a 12-es kanyarban kívülről körbeautózta Marciellót.

Ami a GP3 versenyét illeti: a szombati futam végeredménye tökéletesen megágyazott egy jövő hétvégi parádés szezonzárónak. A start előtt Esteban Ocon vezette a bajnokságot, három ponttal megelőzve Luca Ghiottót, ám miután utóbbi nyerte a mai viadalt riválisa előtt, megfordult kettejük között a sorrend, így immár ismét az olasz áll az élen – ugyanúgy két egységnyi előnnyel (köszönhetően a versenyben futott leggyorsabb körének is), mint a szahíri hétvégét megelőzően. Kettejük mellé Matt Parry állhatott még fel a dobogóra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: