DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
GP2/3

Amerikai diadal a GP2-ben

Alexander Rossi remek rajt után második győzelmét szerezte az F1 előszobájában, akit csapattársa, Jordan King kísért haza - Mitch Evans pedig a szombati győztes és bajnoki éllovas Vandoorne-t utasította maga mögé.

Egy fokkal nyugodtabb versenyt hozott a GP2 belgiumi fordulójának vasárnapi sprintversenye - a mezőny nélkülözte Daniel de Jongot, aki szombat délutáni balesetében csigolyatörést szenvedett, és négyórás műtéten kellett átesnie.



Alexander Rossi remek rajtot produkált a harmadik helyről, előbb maga mögé utasítva Nathanael Berthont a La Source-ban, de az éllovast sem kellett sokáig üldöznie. Az első rajtkockából startoló Jordan King ugyanis túlfutott a Les Combes-ban, ez pedig lehetővé tette Racing Engineering-es csapattársának, hogy átvegye a vezetést.

Noha a futam egy szakaszában 0,6 másodperc is volt közöttük a különbség, Rossi végül 1,5 másodperccel vezette haza csapattársát, igazi küzdelem így csak a harmadik helyért folyt. A szombati főversenyen győztes Stoffel Vandoorne egy ideig még Kinget szorongatta a második helyért, de hamar fordult a kocka, és az ő pozíciója forgott veszélyben Mitch Evans támadásainak köszönhetően.

Arthur Pic a Stavelot-nál a kavicságyba csúszott, a virtuális biztonsági autó után a belga pilóta elfékezte magát a La Source-ban, utat nyitva az új-zélandi előtt, aki első 2015-ös dobogóját szerezte ezzel. Vandoorne negyedik helyével ugyan veszített keveset a tegnap megnövelt előnyéből, de még így is 105 ponttal vezet Rossi előtt, nyolc futammal a szezon zárása előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: