DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
GP2/3

A Williams tartalékosa tesztelte először a GP2 új DRS-ét

Idén az F1 után a GP2-ben is bevezetik a DRS-t (légellenállás-csökkentő rendszert), melynek aktiválásával a pilóták nagyobb végsebességet érhetnek majd el az egyenesekben, növelve az előzések esélyét.

A rendszer GP2-es változatát Alex Lynn próbálhatta ki először a sorozat tesztmodelljén. A Williams tartalékpilótájának nemrég kinevezett ifjonc tavalyi GP3-as bajnoki címe jutalmaként kapta a mostani tesztlehetőséget, amely egyben az első köreit jelentette GP2-es autó volánjánál. Lynn ezzel némiképp előnybe is került idei riválisaival szemben, hiszen idén már ő is a GP2-ben fut majd teljes szezont, ráadásul rögtön a bajnok DAMS istálló színeiben.



A mai tesztre Bahrein F1-es pályáján került sor, ahol előbb egy egyenes vonalú aerodinamikai tesztet hajtottak végre az autóval, majd hosszabb etapokon tették próbára a rendszer megbízhatóságát. 

„Nagyon jó volt ma vezetni a GP2-es tesztautót. Nagyon tanulságos teszt volt, és hálás vagyok ezért a jutalomlehetőségért. Remélem, hogy a visszajelzéseim az új DRS-ről hasznosnak bizonyulnak majd az összes GP2-es csapat számára” – mondta el a pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: