DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
GP2/3

Vandoorne egyetlen céllal marad a GP2-ben

Ahogy sejteni lehetett, a McLaren tesztpilótája az ART együttes kötelékében marad, azzal a szándékkal, hogy második évében megszerezze az utánpótlás-széria bajnoki címét.

Stoffel Vandoorne a WSR 3.5 második helyezettjeként tavaly váltott a GP2-es szériára az ART alakulat színeiben. Rögtön első versenyét megnyerte, összesen négy futamgyőzelemig jutott, a szezont pedig második helyen zárta. Formula-1-es lehetőségek híján – ráadásul a McLarenen belül le is fokozták, mivel Kevin Magnussen foglalta el a tartalékversenyzői posztot – marad a GP2-ben csapatánál, ahol értelemszerűen csak bajnoki cím lehet a célja.

Győzelmeinek egyikét a hungaroringi második versenyen szerezte Vandoorne


„Megmutattuk, hogy mi vagyunk a csapat, akiket le kell győzni, és sok riválisunk már most minket jelölt ki célként. Ez normális, sőt hízelgő” – nyilatkozta Vandoorne. „Magabiztos vagyok, mivel ez a második évem lesz egy fantasztikus csapattal, akiket jól ismerek. A DRS-t leszámítva a szabályok nem fognak változni, én pedig már ismerem a pályákat, versenyeket, bokszkiállásokat és gumik kezelését. A cél egyértelmű: meg akarjuk nyerni a bajnoki címet.”

A téli szezon során a belga versenyzővel kapcsolatban felmerült, hogy a tavalyi bajnokokhoz, a DAMS csapathoz szerződhet. Ez az együttes végül a Red Bull juniorprogramjának két tagját, a GP3-as bajnok Alex Lynnt és a WSR második helyezettjét, Pierre Gaslyt igazolta le. Lynn a Sky Sportsnak arról beszélt, a legnagyobb ellenfél Vandoorne lesz, aki ellen össze kell fogniuk csapattársával, hogy megállíthassák – minden bizonnyal erre utalt az ART pilótája is.

Vandoorne, Lynn és Gasly mellett eddig még csak két versenyző helye biztos a GP2-es mezőnyben: Julian Leal a Carlin, Arthur Pic a Campos versenyzője lesz. A szezon április 17-én, Bahreinben kezdődik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: