DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A GP3 bajnoka bejelentkezett a Red Bull tesztállására

A brit Alex Lynn egyre közelebb kerül céljához, az F1-es debütáláshoz, ám ehhez előbb idén szeretné legyőzni a GP2-ben a McLaren neveltjét, aminek érdekében csapattársával is összefogna.

A 21 éves brit tavaly megnyerte a GP3-as bajnokságot, így pártfogolója, a Red Bull idénre az F1 előtti utolsó lépcsőfokra, a GP2-be emelte fel őt. Meggyőző teljesítmény esetén Lynn akár már jövőre debütálhat a királykategóriában, elmondása szerint pedig ahhoz már nagyon közel áll, hogy hamarosan kinevezzék őt a Red Bull tesztpilótájának.

Dppi_00214012_138



„Jó esély van rá, hogy ez a lehetőség rövid időn belül megérkezik. A következő 2-3 hétben eldőlhet” - árulta el a SkySportsnak nyilatkozva.

„A célom bekerülni a Formula-1-be, majd pedig ott bajnokká válni. Az utánpótlás legjobb versenyzői a GP2-ben vannak, így nekem is itt kell megmutatnom, hogy mire vagyok képes.”

Lynn idén a Red Bull másik feltörekvő tehetségével, Pierre Gasly-val egy csapatban a DAMS színeiben küzd majd a GP2-es bajnoki címért, és kicsit már az F1-es rivalizálást is elkezdi, hiszen a McLaren által támogatott Stoffel Vandoorne-t nevezte meg legfőbb ellenfeleként.

„A legjobb lehetőséget kaptam meg azáltal, hogy a DAMS-nál vezethetek - szerintem ők lényegesen a többiek előtt járnak, így esélyem van arra, hogy jól szerepeljek. Persze kemény ellenfeleim lesznek, Stoffel például nagy rivális az ART-nál, és a kezdetektől fogva ott lesz a hátán a céltábla” - mondta a brit, aki nem titkoltan szövetkezésre készül.

„Azt hiszem, nekem és Pierre-nek össze kell fognunk Stoffel ellen. Meg kell próbálnunk megállítani őt valahogy, és erre így együtt jó esélyünk van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: