DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
GP2/3

GP2: Újoncuralom a teszten

A Red Bull pártfogoltja, Pierre Gasly futotta meg a legjobb köridőt a GP2 tesztelésének mindhárom napján. Az F3-ból érkező versenyzők meglepően jól alkalmazkodtak.

Amint az F1-esek tesztje véget ért, a GP2-es széria háromnapos gyakorlása kezdődött meg Abu Dhabiban. Az eredménylisták élén nem sok változás történt: a Red Bull juniorprogram – Toro Rossóval is szóba hozott – tagja, Pierre Gasly futotta meg mindhárom nap első idejét. A 18 éves francia idén a WSR 3.5-ös kategóriájában második lett Carlos Sainz Jr. mögött, emellett azonban a Caterhammel részt vett a GP2 utolsó állomásain is. Jövőre jóval versenyképesebb csapatban folytathatja: a teszten épp a DAMS 7-es számú autóját vezette, amelyet a szezon során a bajnoki címet megszerző Jolyon Palmer terelgetett.



A három napból kettőször is az F3 bajnoka, Esteban Ocon végzett Gasly mögött a második helyen a DAMS másik autójával: ha a párossal vágnak neki 2015-nek, nem férhet majd hozzá kétség, melyik csapat rendelkezik a legtehetségesebb felállással. Jordan King, aki szintén a Formula-3-ból érkezett, tesztelt az Arden és MP Motorsport csapatoknak, mindkettő istállóval a legjobb hat között tudott végezni az összes napon.

Arthur Pic mindhárom alkalommal harmadik vagy negyedik időt futott a Camposszal, ő zárt legeredményesebben a 2014-es versenyzők közül. Stoffel Vandoorne, a tavalyi második helyezett, aki a bajnoki cím legnagyobb esélyese lehet, csak az első nap tesztelt az ART-vel – tegnap és ma már 24 órás gokartversenyen vett részt Fernando Alonsóval –, a második időt érte el.

Ezzel a csapattal tette meg első GP2-es kilométereit Alex Lynn, a GP3 bajnoka is – ő egy héten belül vezetett GP3-as, GP2-es és F1-es autókat. Szergej Szirotkin, Norman Nato és Jazeman Jaafar Gaslyhoz hasonlóan a WSR-ből érkeztek, Emil Bernstorff és Dino Zamparelli Lynnt követték a GP3-ból.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: