DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
GP2/3

GP2: A McLaren-junior verhetetlen pénteken

Sorozatban negyedszerre is a McLaren juniorprogramjának elsőszámú reménysége, az F1-be vágyó Stoffel Vandoorne szerezte meg a pole-t a GP2 idei utolsó időmérő edzésén.

A McLaren nevelőprogramjába tartozó Stoffel Vandoorne sorozatban negyedik pole-pozícióját szerezte a GP2 szezonzáró fordulójának időmérő edzésén. Az első rajthely mellett az ezért járó négy pont is sokat érhet a belgának, hiszen ezzel máris megfelezte hátrányát a jelenleg a bajnokság második helyén álló, jövőre pedig már az F1-ben szereplő Felipe Nasrrel szemben.

vandoorne_abu2_1



Vandoorne 1:48,736-os köridővel állt az élre, ám az utolsó percekben Evans, Richelmi és Palmer is megelőzte, utóbbi hat tizeddel autózott jobb kört a belgánál, de a McLaren-junior az utolsó pillanatban erre is rátett egy lapáttal, így övé lett az első rajtkocka.

Nasrnek az említettek mögötti ötödik hely jutott, így nehéz dolga lesz, ha meg akarja védeni bajnoki ezüstérmét, mellette pedig a Red Bull-növendék Pierre Gasly kap majd helyet a holnapi futam rajtrácsán, aki rövidke GP2-es karrierjét legjobb edzéseredményét érte el a Statusszá változása előtti utolsó hétvégéjét teljesítő Caterhammel.

Az első tízbe rajtuk kívül Arthur Pic, Raffaele Marciello, Stefano Coletti és Rio Haryanto fért be, míg a most bemutatkozó Nicholas Latifi a 18. helyet szerezte meg – a kanadai múlt hónapban a WSR3.5 szezonzáróján elért második hellyel hívta fel magára a figyelmet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: