DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
Formula+

Kinek meddig van szerződése az F1-ben?

Hamilton és Russell hosszabbítása kapcsán érdemes megnézni, hogy jelenleg kit meddig köti az aktuális csapatához a jelenlegi kontraktusa.

f1-leclerc-norris-gasly



A Mercedes ma bejelentette, hogy Lewis Hamilton és George Russell F1-es szerződését is meghosszabbította 2025 végéig, így érdemes összeszedni, hogy kinek meddig is szól a jelenlegi kontraktusa az aktuális csapatánál.

Az évszámok azt jelölik, hogy melyik idény végével zárul le a szerződés, de az esetleges további opciókat nem tüntettük fel – Fernando Alonso, Oscar Piastri vagy Pierre Gasly esetében például lehet hallani arról, hogy az a kontraktus akár 2025-re is meghosszabbítható.

Max Verstappen ebben is kiemelkedik a mezőnyből, hiszen csak neki szól jelenleg szerződése az új F1-es érára, vagyis 2025 utánra, míg Lance Stroll szerződését teljes homály fedi: Mike Krack csapatfőnök éppen ma beszélt arról, hogy a kanadai jövőre is marad az Aston Martinnál, de az ő esetében jelenleg az az álláspont, hogy addig marad, ameddig édesapja, a tulajdonos így látja jónak.

A következő idényre négy versenyzőnek nincs még bejelentett szerződése, az Alfa Romeónál Guanyu Zhou helyzete a hírek szerint kérdésessé vált anyagi problémák miatt, Logan Sargeant sorsa a Williamsnél lóg a levegőben, míg az AlphaTauri egyelőre nem döntött: ahogy arról a Formula.hu beszámolt, valószínűleg az új névadó szponzor bejelentése után véglegesíthetik a 2024-es felállást.

 

2023

Guanyu Zhou – Alfa Romeo 

Daniel Ricciardo – AlphaTauri 

Yuki Tsunoda – Alpha Tauri 

Logan Sargeant – Williams 

 

2024

Fernando Alonso – Aston Martin 

Sergio Perez – Red Bull 

Charles Leclerc – Ferrari 

Carlos Sainz – Ferrari 

Esteban Ocon – Alpine 

Pierre Gasly – Alpine 

Oscar Piastri – McLaren 

Alexander Albon – Williams 

Valtteri Bottas – Alfa Romeo 

Kevin Magnussen – Haas 

Nico Hülkenberg – Haas

 

2025

Lewis Hamilton – Mercedes 

George Russell – Mercedes 

Lando Norris – McLaren 

 

2028

Max Verstappen – Red Bull 

 

???

Lance Stroll – Aston Martin

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: