DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Formula-E

A Mercedesnél szimulátorozik Nyck de Vries

Bár állítólag nincs napirenden a holland pilóta F1-es szereplése, a brit sajtó értesülései alapján más a helyzet. A hírek szerint a Formula-E címvédőjét készenlétben tartják, ha szükség lenne rá.

Kiváló formában van a Mercedes FE csapatának világbajnoka. Nyck de Vries tavaly nagyszerű idényt zárt az elektromos sorozatban, idén pedig folytatta jó szériáját, miután megnyerte a szezonnyitó futamot Szaúd-Arábiában.

A holland versenyző neve többször is felmerült az előző évben az Alfa Romeo csapatánál, ám végül Guanyu Zhou kapott szerződést, így számára már nem maradt hely a mezőnyben. A 26. születésnapját hamarosan betöltő pilóta jelenleg a Formula-E mellett a német márka F1-es csapatánál is fontos szerepet tölt be tartalékosként.



Utóbbi miatt egyre több helyen gondolják azt, hogy Lewis Hamiltont válthatja a csapatnál, amennyiben a pletykák igaznak bizonyulnak és a hétszeres világbajnok mégis befejezi a pályafutását. Noha a napokban maga az érintett is igyekezett egyértelművé tenni, hogy nem tárgyaltak a Mercedesszel, a brit Express cikke alapján Nyck de Vries az első számú jelölt a pótlásra.

A lap információi szerint a fiatal tehetség elég sokat dolgozik mostanában a szimulátoron, hogy többek között Hamilton munkáját is segítse, illetőleg készen álljon a bevetésre, amennyiben az szükségessé válna. Az ilyen híreket persze mindig érdemes fenntartásokkal kezelni, főként, hogy De Vries szerint egészen másról van szó.

„Ha nem voltak kötelezettségeim a Formula-E-ben, vagy máshol, akkor az F1-es szimulátorban voltam. Mindannyian a versenyzésen nőttünk fel, szóval a vezetés vitathatatlanul az a részlet, ami a legkevesebb munkát igényli. A különböző autókban rejlő lehetőségek eltérőek, de az alapok mindig ugyanazok maradnak. Inkább a külső körülmények jelentik a különbséget. Egy sportoló, aki focizik vagy teniszezik, minden nap edzésen van, ha csak FE-gépet vezetnék, akkor kimaradna hat hónap. Szükségem van a folyamatos edzésre ahhoz, hogy formában maradjak” – idézte a holland szavait az Express.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: