DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

Karanténban tartják Ma Csinghuát és csapatát

A leginkább Kínában tomboló koronavírus az autósport résztvevőit sem kíméli. A Formula-E-ben versenyző Ma Csinghua önként vállalt 14 napos karantént az FE következő fordulója előtt.

A világsajtót hetek óta leginkább a Kínából elinduló, de azóta a bolygó egészen más területeire is eljutó (de legnagyobb részben a távol-keleti országban áldozatokat szedő) koronavírus foglalkoztatja. A helyzet komolyságát jelzi, hogy a Formula-E márciusi fordulóját (Sanya E-Prix) már törölték és szakértők szerint jó esély van arra, hogy a Formula-1-es futam is erre a sorsra jut.

Két héten át önként vállalta a karantén-időszakot az FE-ben versenyző és szintén kínai NIO 333 pilótája, Ma Csing Hua. Február 15-én kerül sor Mexikóban az elektromos széria következő versenyére, ami előtt a csapat és kínai pilótája hazautaztak szülőhazájukba, hogy megünnepeljék a kínai újévet. Elővigyázatosságból a mexikói fordulóra már jóval korábban, február 2-án elutaztak, hogy ott két héten át megfigyelés alatt tartsák őket.

A kínai pilóta és csapata is kénytelen a kínai nagyvárosban maradni


„A NIO 333 istálló minden tagja a Santiago E-Prix után hazautazott Kínába, hogy a hagyományos újévi ünnepségeken részt vegyen. A koronavírus kitörése miatt országunk vezetése azt tanácsolta, hogy maradjon mindenki otthon, mi is ezt tettük. Az istálló minden tagja tökéletesen egészséges és igyekszünk így is a lehető legjobban felkészülni a következő fordulóra, a Mexikó E-Prix-re” – szól a csapat közleménye.

Ha a 14 napos karanténidőszak alatt nem látják a vírus jelét a csapattagokon és a pilótán, akkor mindannyian részt vehetnek a február közepén rendezett versenyhétvégén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: