DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Orvos: Nem lennék nyugodt a Kínai Nagydíj jegyével a zsebemben

Egy hónappal ezelőtt még hírből sem nagyon hallottunk a koronavírusról, most pedig már az egész világot rettegésben tartja. Egy szakértő orvos úgy véli, jó eséllyel nem lesz Kínai Nagydíj.

A versenynaptár szerint április 19-én rendeznék meg az idei Kínai Nagydíjat Sanghaj mellett, a helyszín már másfél évtizede stabil a száguldó cirkuszban. Korábban legfeljebb a légszennyezettség okozott némi problémát, most azonban a gyilkos koronavírus felbukkanása és viharos terjedése sokkal nagyobb gondot okoz.

A térségben kerülne megrendezésre a Formula-E kínai állomása, a Sanya E-Prix, ám az elektromos sorozat futamát már hivatalosan is törölték az elmúlt hétvégén. A vírus egyelőre megállíthatatlanul terjed, leginkább Kínában, Dr. Sergio Brusin, az Európai Járványügyi Központ egyik szakértője pedig az eddig tapasztaltak alapján szinte biztos abban, hogy az F1-es futam is törlésre (de minimum elhalasztásra) kerül.

Könnyen lehet, hogy a koronavírus keresztbe tesz az F1-es Kínai Nagydíjnak


„A vírus változatlanul intenzíven terjed, ebben kétségünk sem lehet. Kínában ugrásszerűen megnőtt a fertőzések száma és sajnos már más országokban is megjelent. Mivel már a Vuhanon kívüli területeken is simán terjed emberről emberre a fertőzés, nem nehéz megjósolni, hogy még szélesebb körben fog elterjedni” – nyilatkozta Dr. Brusin a The Guardian című lapnak.

„Várhatóan igen hosszú távú problémával állunk szemben, ez nem olyasvalami, ami a jövő héten egyszer csak el fog tűnni. Rengeteg munkával lehet majd kordában tartani a későbbiekben. Nagyon nehéz megjósolni, mi fog történik még áprilisig, de ha a fertőzés terjedése az eddigi ütemben folytatódik, nem lennék optimista egy Formula-1-es jeggyel a zsebemben a Kínai Nagydíjra” – tette hozzá a szakértő orvos.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: