DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Formula-E

Törölték a Sanya ePrix-t a koronavírus miatt

Az FIA, a Formula-E és a kínai kormány közösen úgy döntöttek, hogy miután a koronavírus egyre nagyobb fenyegetést jelent, a március 21-ére kiírt Sanya ePrix idén elmarad.

A Formula-1-nél is szó esett már róla, hogy esetleg törölhetik a versenynaptárból a Kínai Nagydíjat a koronavírus hatására, de most derült égből villámcsapásként közölte a nemzetközi Automobil Szövetség, hogy a Formula-E kínai versenye 2020-ban elmarad.

„A koronavírus folyamatos terjedése miatt egy konzultációt követően, melyen részt vett a hainani provincia, a sanyai városvezetés és a Formula-E is, az FIA-val és a Kínai Autósport Szövetséggel, valamint a szponzor Enova Holdingsszal karöltve azt a döntést hoztuk meg, hogy a 2020. március 31-re kiírt Sanya ePrix sajnos elmarad” – áll a hivatalos közleményben.



„A jelenlegi egészségügyi aggályok miatt a WHO úgy látja, hogy ez egy globális vészhelyzet. A Formula-E éppen ezért mindent megtesz, hogy az utazó személyzet, a bajnokságban résztvevők és a nézők egészségét megóvja, ez mindennél előbbre való.”

„Folyamatosan tartjuk majd a kapcsolatot a hainani provinciával és a sanyai önkormányzattal, hogy tájékoztatást kapjunk a helyzet esetleges javulásáról. Minden résztvevő rábólintott arra, hogy esetlegesen egy másik időpontban rendezzük meg a versenyt, amennyiben a körülmények kielégítőek lesznek ehhez.”

Nagy kérdés ezek után, hogy az április 19-re kiírt Formula-1-es Kínai Nagydíjnak mi lesz a sorsa. Alighanem erre két-három héten belül választ kapunk, hiszen ennyivel rendezik később, mint a Formula-E sanyai versenyét rendezték volna.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: