DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Formula-E

Majdnem elveszett Massa dobogós helye

Először állhatott dobogóra a Formula-E-ben Felipe Massa, de nagyon kevésen múlott, hogy elveszítse megérdemelt harmadik helyezését, az akkumulátor ugyanis a cél előtt teljesen lemerült.

Szorosan egymás mögött érkezett a célegyenesbe Monacóban az első négy helyezett, ám még a vonal előtt Felipe Massa Venturija látványosan lassulni kezdett. Teljesen elfogyasztotta ugyanis a rendelkezésére álló energiát, előre tudta, hogy necces lehet a vége. 

Szerencséjére azonban csak 150 méterrel a célvonal előtt merült le az akku, így a lendület még másfél tizedmásodperces előnnyel átvitte a brazilt a harmadik helyen. „Egészen jól kezeltem az energiafogyasztásomat a teljes versenytávon, többször korábban kezdtem lassítani Oliver Rowland Nissanja mögött” – nyilatkozta Felipe Massa a monacói futamot követően.

„Csak pont az utolsó körben kellett túl sokat elhasználnom, Wehrlein többet tudott tartalékolni mögöttem, mint én. Azt hiszem, egy százalékkal. Az utolsó körben többször is nekem koccant hátulról, mert nagyot harcoltunk. Nem tudtam mindig ott fékezni, ahol szerettem volna, nem hagyhattam, hogy a jobb íven megelőzzön.”

Jó volt látni a boldog Felipe Massát a dobogón


„Többször is nekem jött, az utolsó méterekre pedig nem maradt töltésem. Nagyjából 150 méterrel a cél előtt elvesztettem az összes maradék energiát, de nem maradt elég ideje, hogy megelőzzön. Tudtam, hogy a határon leszek, de arra nem számítottam, hogy ennyire a végsőkig ki lesz centizve.”

Eddig nem sok siker adatott meg a brazil számára a Formula-E-ben, ő maga azonban nem kételkedett saját képességeiben. „Kicsit később jött ez a dobogó, mint ahogy korábban számítottunk rá. Néha az ember butaságokra gondol. Látszott, hogy gyors vagyok, de rengeteg balszerencsés dolog történt, pedig tudtam, hogy meg tudom csinálni.”

„Tudom, mire vagyok képes, nem a szerencse miatt vagyok itt. Azt teszem, amit egész karrierem során tettem és biztos vagyok abban, hogy még többre is képes lehetek” – tette hozzá optimistán Massa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: