DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Formula-E

Buemi egy szoftverhiba miatt csattant

Mindenki érthetetlenül szemlélte, ahogy a chilei Santiago E-Prix hajrájában a futamot vezető Sebastien Buemi falnak ment és kiesett. A svájci szerint nem ő, hanem a számítógép hibázott.

Az élről rajtoló Sebastien Buemi végig az élen állt a chilei viadal első kétharmadában, bár egyre inkább közelített rá a későbbi győztes Sam Bird és Pascal Wehrlein is. Ekkor azt gondolhattuk, hogy az egyre fokozódó nyomás miatt mérte el a hetes kanyart az éllovas, nekicsúszott a falnak, megtörte az autóját.

Bár a bokszig még el tudott kecmeregni, a versenyt fel kellett adnia. Különös, hogy a szombati első szabadedzésen pontosan ugyanazon a helyen ütközött a falnak Buemi, ami úgy tűnik, nem az ő hibájából történt. „Nem tudok túl sokat mondani, pont ez a gond. Az egyetlen, amit igazán mondhatok, hogy nem az én hibám volt” – idézi a három évvel ezelőtti bajnokot a Motorsport.com.

Buemi eldobta a győzelmet, de a jelek szerint nem saját hibájából


„Egész nap rengeteg szoftverproblémával küzdöttünk, természetesen ennek volt köze a szabadedzésen, illetve a versenyen elszenvedett balesetemhez is. Egy kisebb szoftvergond okozta a bajokat. Sajnos a nehézségek már az első körtől kezdődtek, végül ez vezetett a győzelem elvesztéséhez is.”

„De legalább az időmérős sebességünk rendben volt. A versenytempónk Rijádban pocsékul, Marrakechben sokkal jobban, ezúttal pedig szuper jól alakult. Sam (Bird) és Wehrlein képes volt tartani a tempót, de a többiek jócskán lemaradtak mögöttünk. Bár ez egy k**vára rossz nap lett, igyekszem a pozitívumokat kiemelni, leginkább azt, hogy a tempónk végre megfelelő” – tette hozzá Buemi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: