DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 1. hétfő
F2/F3

Doohan idén először nyert, Vesti ellépett

Magabiztos rajt-cél győzelmet aratott az Alpine-akadémista ausztrál az F2-esek hungaroringi főfutamán, megelőzve a bajnoki előnyét visszaépítő dánt.

Idén először Jack Doohan startolhatott a pole-pozícióból a Formula-2-esek hungaroringi főfutamán, s az ausztrál meg is őrizte a vezetést, mögé azonban Frederik Vesti zárkózott fel, megelőzve Victor Martins-t. Vesti ráadásul Doohant sem engedte ellógni az élen, a bajnokságot vezető dán folyamatosan az egy másodperces határon tartotta a különbséget.

f2-doohan-hun-start



A tizedik kör után aztán némileg hízni látszott a távolság, miközben a negyedik helyről Theo Pourchaire nyitotta a bokszkiállások sorát az élbolyban. Bár eleinte forgalomba került a svájci, így is közelített az előtte állókra, így Vesti kerékcseréje után megérkezett bajnoki riválisára. Csakhogy aztán megérkezett a bokszból Martins is, akit Vesti könnyedén megelőzött, Pourchaire viszont már nem tudott elmenni a csapattársa mellett, le is sodródott a pályáról a 4-es kanyarban, így nem sokkal utána még Isack Hadjar is elkapta őt – sőt, hamarosan az eltérő stratégián lévő Ayumu Iwasa is megelőzte.

Mindeközben Doohan egyre növelte az előnyét, s a maga bokszkiállása után is hat-hét másodperces fórral rendelkezett. Ez pedig már a leintésig sem csökkent: idei első győzelmét aratta a Virtuosi pilótája. Vesti lett a második, Martins pedig a harmadik, majd jött a hajrában is csatázó Iwasa és Hadjar, valamint Pourchaire – mindez pedig azt jelentette, hogy egy pontról 11 egységre növelte a bajnoki előnyét Vesti Pourchaire-rel szemben, akit pedig 10 pontnyi távolságból követ Iwasa.

A pontszerzők során a sprint győztese, Dennis Hauger, valamint Enzo Fittipaldi, Juan Manuel Correa és Richard Verschoor tette teljessé, ellenben Oliver Bearman ezúttal kiszorult a top 10-ből. A futam krónikájához tartozik még, hogy a mezőny Jak Crawford és Zane Maloney vívott óriási küzdelmet, egy ízben előbbi a pályáról is leszorította ellenfelét a célegyenesben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: