DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F2/F3

Felemásan sikerült Tóth Lászlónak a Formula 3-as bajnokság imolai hétvégéje

Felemásan sikerült Tóth László, a Charouz Racing System magyar versenyzőjének hétvégéje Imolában, ahol a Formula 1-es Emilia Romagna Nagydíj betétprogramjaként került sor az FIA Formula-3-as bajnokság idei második fordulós versenyeire.

A 21 éves Tóth és a 29 fős mezőny többi tagja gyakorlatilag semmilyen munkát nem tudott elvégezni a pénteki szabadedzésen, a pályára zúduló eső ugyanis szinte lehetetlenné tette a körözést és a gyakorlást, így a délutáni időmérő edzés előtt nem gazdagodtak értékelhető adatokkal a csapatok.

IMG-20220425-WA0014



A kvalifikáció részben hasonló körülmények között zajlott le, de a folyamatosan száradó aszfaltcsíkon egyre javultak a köridők, ugyanakkor néhány perccel a leintés előtt piros zászlóval félbeszakították az edzést, majd az utolsó percekben a mezőny összes tagja próbált még javítani a leggyorsabb körén. Tóth László végül a 26. rajthelyet kaparintotta meg.

Az első futamot szombat délelőtt rendezték a Formula-3-as versenyzők számára, és ez Tóthnak egyáltalán nem sikerült rosszul, rajtpozíciójához képest hét helyet sikerült javítania, 19. lett úgy, hogy az utolsó két körben több riválisát is meg tudta előzni.

IMG-20220425-WA0017

A vasárnapi főfutamon már több gondja akadt a magyar versenyzőnek, egy kisebb ütközésben megsérült az autójának a felfüggesztése, és más technikai problémája is volt, ezért be kellett hajtania a boxba, ahol hosszabb ideig dolgoztak az autóján. Ugyan Tóth vissza tudott térni a pályára, de ezt már csak körhátrányban tudta megtenni, így a verseny hátralévő része tesztelési célokat szolgált a számára.

IMG-20220425-WA0011

„Összességében szerencsétlen hétvége volt, a vasárnap rosszul alakult, voltak problémáink, de ez része az autósportnak. Nem tehetünk mást, mint hogy koncentrálunk a következő versenyhétvégére” – mondta Tóth László.

Az FIA Formula-3-as bajnokság május 20-22-én folytatódik Barcelonában, a Formula 1-es Spanyol Nagydíj betétprogramjaként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: