DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F2/F3

F2: Debütál a Red Bull és a Williams tehetsége

A hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíjon ismét láthatjuk majd versenyezni az F2 mezőnyét, amelyben bemutatkozhat négy újonc között a Williams Akadémia által támogatott Logan Sargeant, valamint a Red Bull-program tagja, Jack Doohan is.

Az F3 idei szezonja Dennis Hauger bajnoki címével ért véget Szocsiban, azonban az F1 közvetlen előszobájának számító F2-ben ezen a hétvégén ismét felbőgnek a motorok és tovább folytatódik Oscar Piastri és a jövőre az Alfa Romeóval az F1-ben is bemutatkozó Guanyu Zhou párharca a bajnoki címért. A dzsiddai hétvégének több csapat is új felállással vág neki, lehetőséget biztosítva néhány F3-ból érkező pilótának.

A 2020-as szezonban az F3 bajnoki címéért küzdő Sargeant a szocsi szezonzárót követően csatlakozott a Williams akadémiájához, most pedig a HWA Racelab versenyzőjeként kap majd lehetőséget a Szaúd-arábiai Nagydíj hétvégéjén, Jake Hughes-t helyettesítve.

„Nagy örömmel üdvözöljük Logant a 22-es rajtszámú autóban a dzsiddai hétvégén” – kommentálta a hírt a csapat a közösségi médiában.



Jack Doohan egy erős szezont követően csatlakozhat az MP Motorsporthoz a bajnokság utolsó két hétvégéjére, Richard Verschoor helyetteseként. Az ausztrál pilóta Hauger mögött a második helyen végzett a bajnokságban, négy győzelmet és további három dobogós helyezést szerezve.

„Ez egy nagyszerű lehetőség” – mondta Doohan. „Nem lehetek elég hálás a csapatnak és a családomnak, amiért mindezt lehetővé tették számomra. Nagyszerű alapokat szerezhetek a jövő évi felkészülés előtt ezzel a lehetőséggel. Rendkívül izgatott vagyok, azonban nincsenek különösebb céljaim, hiszen korábban soha nem versenyeztem az F3-nál magasabb szinten, ezért meglehetősen minimális elvárásokkal állok neki ennek a két hétvégének. A legfontosabb, hogy a lehető legtöbb időt tölthessem a pályán és ezáltal tanulhassak. Alig várom már, hogy a dzsiddai és a Yas Marina pályán vezethessek.”

Doohan csapattársa szintén egy újonc lesz, Clément Novalak ugyanis Lirim Zendeli helyét veszi át az MP Motosportnál az utolsó két hétvégére, mielőtt a következő évben teljes szezont teljesít a csapattal.

A Campos Racing szintén változtat a felállásán, a 20-as rajtszámú autót ugyanis Olli Caldwell fogja vezetni a bajnokság hátralevő részében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: