DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F2/F3

Keszthelyi Vivien Formula 3-as bajnok csapattal tesztel

Több mint 22 éves múltra visszatekintő bajnok csapattal tesztel Keszthelyi Vivien magyar autóversenyző. A pilóta jelenleg tesztsorozatokon vesz részt különböző pályákon, és reméli, ha eredményesen szerepel, akkor új lehetőségek nyílnak meg előtte.

Az ifjú magyar pilótának tesztlehetőséget adó Team Motopark az elmúlt 22 évben a Formula 3-ban,a GP2-sorozatban, a Formula Königben, a Formula Renaultban, a Porsche Supercupban, és a Super Formula bajnokságban is szerepelt. Összesen 38 bajnoki címet és 302 futamgyőzelmet értek el ebben az időszakban.

Vivien Keszthelyi_Motopark_Formula 3_ Teszt (3)_resize



A csapat együttműködik a Forma-1 szabvány CFD vállalataival és szimulációs cégeivel is, továbbá nagy tapasztalata van abban, hogy sikeresen eddze a fiatal pilótákat motorsport szakmai karrierjük során. A 2020-as Forma-1-es rajtrácsról Max Verstappen, Valterri Bottas és Kevin Magnussen, valamint a királykategóriában 2021-ben debütáló Yuki Thsunoda is azok közé a pilóták közé tartozik, akiknek karrierje során a Motopark jelentős szerepet játszott.

„Rendkívül boldog vagyok, hogy női versenyzőként lehetőséget kaptam bajnok csapattal tesztelni. Sajnos az autósportban ez nagyon keveseknek sikerül, a nőknek számtalan szempontból nehéz a helyzete. Talán itt a legnagyobb és leginkább szembetűnő a különbség a nemek között, ami a lehetőségeket illeti. A legjobb csapatok ülései évekre előre foglaltak és a túljelentkezés miatt még a fiatal férfiaknak is hatalmas kihívás bekerülni, a Kelet-Európából érkezőknek pedig szinte lehetetlen küldetés” – mondta Keszthelyi Vivien.

„A több helyszínen, egyszerre több pilótával zajló teszteken különböző beállítások és körülmények között, komoly versenymérnöki egyeztetésekből álló munkát és az eredmények ki értékelését követően dől majd el egy esetleges szerződés lehetősége. Ez ezen a szinten teljesen elfogadott és normálisnak mondható” – tette hozzá a 19 éves versenyző, aki a tesztek résztvevői közül a legkevesebb tapasztalattal rendelkező és egyetlen női pilóta.

 

Kiemelte: az, hogy ő a legkevesebb rutinnal rendelkező pilóta, Magyarországról érkezve ez egyáltalán nem meglepő, hiszen a tapasztalatszerzés rengeteg költséggel jár, amit a világ legjobbjai is csak komoly anyagi támogatás mellett tudnak elérni.

„Ezúttal is gyors fejlődéssel és az eddigi gyári versenyzőakadémián szerzett tapasztalataim segítségével próbálom kompenzálni a kategóriába a többiekhez képest hátrányt jelentő versenykilométerek hiányát, és reményeim szerint sikerrel zárom a teszteket. Bizakodva  várom a csapat visszajelzését” – fogalmazott Keszthelyi Vivien.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: