DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F2/F3

F2: Svarcman máris megszerezte első győzelmét

Mindössze a második Formula-2-es hétvégéjéig kellett várnia az első sikerére a fiatal orosznak, aki remek versenyzéssel győzött az esős Spielbergben. Mick Schumacher majdnem dobogóra ért.

Az eső a Formula-2-esek szombati főversenyére is rányomta a bélyegét: eleinte a biztonsági autó mögött kezdett körözni a mezőny Yuki Tsunoda vezetésével, ám hamar belengették a piros zászlót. Hosszas várakozás vette kezdetét, majd fél 7 után nem sokkal végre valóban elrajtolhatott a futam.

svarcman-1_1



Tsunoda sokáig simán vezetett, azonban nagyot hibázott, amikor csapata többszöri hívása ellenére is túl sokáig kint maradt az elkopó esőgumikon: üldözői jóval hamarabb váltottak, ráadásul Tsunoda kerékcseréjét el is rontották, így többen is átlépték őt. Közülük is kiemelkedett Robert Svarcman, a hatodik helyről induló orosz ugyanis remek versenyzéssel, többek között Guanyu Zhout is maga mögé utasítva az élen találta magát a hajrában.

A friss gumikon Tsunoda visszaelőzte riválisait, és Svarcmant is utolérte, a Formula-3 tavalyi bajnokával azonban nem bírt, így a fiatal orosz mindössze második F2-es hétvégéjén máris megszerezte első győzelmét – ráadásul ennek köszönhetően az összetettben is az élre állt! A Prema kis híján még egy dobogós helynek is örülhetett, Mick Schumacher ugyanis remekül taktikázva a végén utolérte a többieket, ám végül Zhout már nem tudta megelőzni, így a Renault-akadémistáé lett a harmadik hely, a németnek pedig be kellett érnie a negyedik pozícióval.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: