DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F2/F3

14 éves amerikait karol fel a Red Bull

Bejelentette idei versenyzőit a Red Bull Junior Team: hét pilótát támogatnak 2020-ban, ráadásul a szokástól ellentétben nem szelektáltak a tagok közt, de beválasztottak egy újoncot. Hasonlóan nagy létszámú a Ferrari és a Renault akadémiája, hét és hat pilótával.

A többek között Sebastian Vettelt, Daniel Ricciardót és Max Verstappent kinevelő Red Bull Junior Team egyetlen új tagot választott be soraiba, a 14 éves Jak Crawfordot. Az amerikai fiatal az USF2000 bajnokság hetedik helyezettjeként a német és olasz Formula-4-es bajnokságokban folytatja a Van Amersfoort Racingnél.

A Red Bull utánpótlására jellemző, hogy év elején szelektálást végeznek a tagok között, ennek ellenére a mostani bejelentés szerint mind a hat eddigi pilóta megtarthatja helyét (ne feledjük el, 2019-ben évközben többeket menesztettek, Dan Ticktumot és Patricio O’Wardot).

A program egyetlen Formula-2-ben szereplő tagja a Hondával közös védenc, Yuki Tsunoda lesz a Carlin színeiben, akit már első évében a legjobb négy helyre várnak. Jüri Vipset az F2 helyett a Super Formulába irányították, Liam Lawson viszont marad a Formula-3-ban a Hitech istállóra váltva.



Két másik F3-as pilótája is lesz a Red Bullnak, egyaránt újoncok: az olasz Formula-4 bajnoka, Dennis Hauger, ugyancsak a Hictechnél, valamint Jack Doohan – az ötszörös MotoGP-világbajnok Mick Doohan fia – a HWA-nál. A 15 éves Jonny Edgar Crawford csapattársa lesz az F4-ben.

Egy nappal korábban a Renault is lecsapott egy ígéretes fiatalra, a francia Formula-4 bajnokára, a 15 éves Hadrien Davidre, aki a Formula Renault 2.0-ban folytatja. Vele és a szintén frissen igazolt Oscar Piastrival együtt a márka akadémiája hat tagot számlál.

Ugyancsak népes a Ferrari versenyzői akadémiája, a Red Bulléhoz hasonlóan hét védenccel. Ráadásul ebből öten – Mick Schumacher, Callum Ilott, Giuliano Alesi, Robert Svarcman és Marcus Armstrong – a Formula-2-ben fognak szerepelni, elfoglalva a 22 fős rajtrács majdnem egynegyedét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: