DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F2/F3

Schumacher álnév mögé bújt, bejött neki

Nem könnyű kitűnni az autóversenyzés világában, ha valaki egy hétszeres világbajnok fia. Karrierje kezdetén inkább álnéven indult Mick Schumacher, így nem helyeztek rá akkora nyomást.

Michael Schumacher fia jó úton halad afelé, hogy ő is egy-két éven belül a Formula-1-ben is megmutathassa magát, bár erősen megoszlanak a vélemények arról, édesapjához képest mekkora tehetséggel áldotta meg a sors. Flavio Briatore szerint Mick meg sem közelíti édesapja szintjét, menedzsere szerint viszont világbajnok is lehet a száguldó cirkuszban.

Egészen ifjú korában szándékosan nem a saját nevén nevezett be a különböző versenyekre, ezzel sokkal nyugodtabban fejlődhetett. Az utóbbi években azonban ő is elismeri, hogy az előrejutásban sokat segít neki a vezetékneve.

„Mielőtt Formula-autókkal kezdtem versenyezni, mindig édesanyám lánykori nevét használtam, vagy a ’Junior’ becenevet. Ezzel sikerült jócskán lecsökkentenem a körülöttem levő felhajtást, megadtam magamnak az időt ahhoz, hogy fejlődjek. Amikor viszont az F4-be igazoltam, elérkezettnek láttam az időt arra, hogy az igazi nevem kerüljön az autó oldalára” – mondta el Mick Schumacher a Road to F1 podcastjében.

A Ferrari támogatása és a vezetéknév is sokat segít az előrejutásban


„A korai években nagyobb szabadságom maradt édesanyám nevével, nagyjából titokban is tudtuk tartani a kilétemet, a magánéletem pedig szintén védve maradt. Eközben a saját tempómban fejlődhettem, nagyon pozitívan hatott rám. Most viszont már egyértelműen előnyt jelent a vezetéknevem.”

„Jókor vettem vissza a Schumacher nevet, első F4-es hétvégémen rögtön sikerült is nyernem, bár utána kevésbé alakultak jól a dolgok. A második szezonomban viszont a Premával bebizonyítottuk, hogy csak a kezdet volt rossz, ami hozzásegített ahhoz, hogy egy magasabb szintre kerüljek” – mutatott rá Mick Schumacher.

Egyelőre a Formula-2-ben nem tűnik ki mezőnyből, igaz, az F3-ban sem bizonyult túl erősnek első szezonjában, a másodikban viszont ráérzett a győzelemre és meg sem állt a bajnoki címig.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: