DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F2/F3

Menedzser: Mick Schumacher is világbajnok lehet

Michael Schumacher menedzsere egyértelműen bízik abban, hogy a súlyos fejsérüléséből lábadozó hétszeres világbajnok fia is nagy sikereket érhet el a Formula-1-ben. Világbajnoki címet is.

A hétszeres bajnok német ikonná vált a száguldó cirkuszban, a kilencvenes és kétezres évek meghatározó pilótájaként a Benettonnal kettő, a Ferrarival további öt elsőséget gyűjtött be. A rajongók most már fiának, a húszéves Micknek szurkolhatnak, ám az ifjú versenyző eddig többnyire nem igazán tűnt ki a Formula-2-ben sem. Nemrég Ralf Schumacher beszélt arról, hogy Michael nélkül könnyen lehet, hogy be sem került volna a száguldó cirkuszba.

Igaz, idén debütált csak az F1 előszobájának tartott sorozatban, egyetlen győzelmet már aratott, éppen Magyarországon, de az összesített tabellán még a legjobb tízbe sem fér be. Igaz, rengeteg pontot veszített balszerencsés koccanások és műszaki hibák miatt. Michael Schumacher egykori csapatfőnöke szerint fia nem üti meg édesapja szintjét, menedzsere viszont nem így gondolja.

Mick Schumacher már győzött az F2-ben, de összességében nincs a tabella élmezőnyében


„Biztos vagyok benne, hogy Mick előbb, vagy utóbb a Formula-1-be is bekerül, remélem inkább előbb, mint utóbb. Meggyőződésem, hogy ott is jól fog teljesíteni, mivel már jó ideje kiváló munkát végez. Akkor pedig képes lesz valóra váltani álmát, hogy a legmagasabb kategóriában is világbajnok legyen” – ecsetelte véleményét Sabine Kehm, Schumacher menedzsere.

Csalódást keltő, hogy a német pilóta a jelenlegi F2-es szezonban csak a tizenkettedik helyen áll? „Micknek egészen balszerencsés évada van. Együtt érzek vele, mivel rengeteg pech érte idén. Természetesen ettől még az is igaz, hogy sokat kell még tanulnia, hogy fejlődjön.”

„De úgy gondolom, Mick nagyon jó abban, hogy utólag átelemezze a dolgokat és tanuljon belőlük, elvégezze a megfelelő változtatásokat. Tényleg úgy gondolom, hogy világbajnokká válhat és ezért keményen dolgozik is” – fogalmazott a menedzser.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: