DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Briatore: Mick Schumacher nincs apja szintjén

Az egykori, sikereiről és balhéiról is elhíresült csapatfőnök beszélt Fernando Alonso lehetséges visszatéréséről, illetve Mick Schumacher esélyeiről is. Úgy gondolja, Schumachernek csak a neve nagy.

Számos világbajnok pilóta megfordult Flavio Briatore istállójában, aki igen huzamos ideig volt a Benetton, majd a gyári Renault gárdájának főnöke. A kilencvenes évek közepén, majd egy évtizeddel később remek sikerekkel jelentkezett, leginkább felfedezettjeinek, Michael Schumachernek és Fernando Alonsónak köszönhetően.

Nem véletlen, hogy a mai napig vele jó kapcsolatban levő Fernando Alonsóról kérdezte az egykori csapatfőnököt a Radio RAI. Tervezi-e a visszatérést a száguldó cirkuszba a spanyol ász? „Alonso? Beszéltem vele erről. Fernando csak akkor tér vissza a Formula-1-be, ha a Ferrarinál, a Mercedesnél, vagy a Red Bullnál találna ülést magának, másképp nem is érdekli” – erősítette meg a spanyol korábbi nyilatkozatát korábbi főnöke.

Schumacher első sikereit Briatore  sasszemének köszönheti


„Hogy a Ferrari is képben van-e, annak ellenére, ahogy öt évvel ezelőtt elváltak útjaik? Minden lehetséges, ha az ember nyerni szeretne.” Briatore vezetésével kétszer nyert világbajnoki címet a Benetton, mindkétszer Michael Schumacherrel a volánnál. Kétségtelen, hogy a hétszeres világbajnok különleges tehetséggel rendelkezett, de fiánál már nem látja ugyanezt. Igaz, Jacques Villeneuve nemrég elmondta, hogy Lewis Hamiltonról is ugyanazt gondolja, mint annak idején Michael Schumacherről, hogy kizárólag a legjobb autóval érhették el kiemelkedő sikereiket.

„Mick jó pilóta, de nem üti meg édesapja szintjét. A legjobbakat kívánom neki, de úgy gondolom, össze sem hasonlítható apjával” – fogalmazott egyértelműen Flavio Briatore. Igaz, vannak lassabban érő típusok, de a Formula-2-ben valóban nem alkotott egyelőre semmi különlegeset a húszéves német, jövőre jóval többre lenne szüksége ahhoz, hogy komolyan szóba kerülhessen a Formula-1-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: