DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F2/F3

Egyetlen autóval indulnak Monzában a tragédiában érintett csapatok

Giuliano Alesi autóját – amely a végzetes kimenetelű láncreakciót indította el Spában – lefoglalta a belga rendőrség, ezért F2-es csapata, a Trident csak egy versenygépet indít hétvégén, hasonlóan az Ardenhez.

A Formula-2 spái futamán Giuliano Alesi megforgása az Eau Rouge-ban indította el a tömegbalesetet, amely tragikus következményekkel, Anthoine Hubert halálával és Juan Manuel Correa súlyos lábsérülésével járt. A halálesetet körülményeit kivizsgáló belga rendőrség Alesi autóját is lefoglalta.

A Trident emiatt egyetlen autóval áll rajthoz a hétvégén következő Formula-2-es fordulón, Monzában. A versenygépet korábban Ralph Boschung használta, Olaszországban azonban nem ő, hanem Alesi vezeti. A svájci Boschung pénzügyi gondok miatt korábban két fordulót kihagyott, a közlemény szerint Szocsiban visszatér.



Az elhunyt Hubert csapata, a BWT Arden ugyancsak egyetlen versenyzőt indít el Monzában, Tatiana Calderont. Arról nem érkezett hír, hogy Correa istállója, a Sauber Junior Team by Charouz hány autóval vesz részt Monzában.

Juan Manuel Correával kapcsolatban a legfrissebb hír, hogy az amerikai pilóta elhagyta a CHU kórház intenzív osztályát Liege-ben – családja közleményben mondott köszönetet az orvosoknak és ápolóknak –, de egyelőre nem tér vissza hazájába, az Egyesült Államokba, hanem Nagy-Britanniában folytatja gyógyulását, egy övéhez hasonló esetekre szakosodott kórházban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: