DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F2/F3

Mick Schumacher nem adja fel

Nagy túlzás lenne azt állítani, hogy újonc Formula-2-es szezonjában az ifjabb Schumacher olyan eredményt szállít, amilyet elvárnak tőle. A kétarcú osztrák verseny rámutatott: sokszor nem saját hibája miatt szenved, ugyanakkor egy jó napján képes sorra előzni a többieket.

Nem megy egyelőre a Formula-2-ben Mick Schumachernek: a szezon kezdetén valószínűleg kevesen gondoltak volna arra, hogy a Formula-3-as Európa-bajnoki címet nagy előnnyel megnyerő német a kategóriaváltást követően hat forduló (12 futam) után egyetlen dobogós hellyel sem fog rendelkezni, a pontversenyben pedig csupán 13. helyen áll majd.

A Ferrari neveltje több vezetői hibát elkövetett, ugyanakkor általában a szerencse is ellene fordul: legutóbb, a Red Bull Ringen a hetedik rajtpozíciót vívta ki, de kuplunghiba miatt a bokszból kellett rajtolnia, így újra elúszott a pontszerzés.



„Nagyon sajnálatos, amikor minden megvan, ami szükséges, a jó időmérő és erős tempó, de a csapatnak meg kell birkóznia az ilyen problémákkal, különösen, ha technikai jellegűek, amelyekkel senki sem tud mit kezdeni” – idézi az Autosport Schumachert. „Ennek ellenére küzdeni fogok tovább, nem adjuk fel. Az ilyen napokból is pozitívumot merítünk.”

Az érem másik oldala, hogy eddigi egyik legmeggyőzőbb F2-es futamát teljesítette a második versenyen Spielbergben, a 18. rajtkockából egészen a negyedik helyezésig zárkózott fel. „Ezzel a versennyel csak boldogok lehetünk, szeretném megköszönni a csapatnak, hogy mindkét nap remek autót adott nekem. A műszaki hiba miatt először kicsit óvatos voltam, onnantól viszont biztosabb lettem a fékekkel, mint a többiek. A gumikat is ellenőriztem, és úgy éreztem, hogy támadhatok a kemény fékezési zónákban. Ez az oka, hogy többnyire ugyanott előztem a többieket” – folytatta a 20 éves Schumacher. Szavaiból kihallatszik, hogy ha a megfelelő állapotba kerül és a körülmények is adottak, ő is képes magas szinten, ellenfeleinél jobban érezni az autó rezdüléseit, ami bizakodásra ad okot a folytatást tekintve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: